Zo maak je een heerlijk Aziatisch gerecht met Soba noedels

Dit recept is heerlijk voor de liefhebbers van de Aziatische keuken. Maak een simpel, maar smaakvol gerecht met Soba noedels. In de ingrediëntenlijst staat wat er allemaal nodig is voor dit recept. Toch kun je bijvoorbeeld de groenten afwisselen naar wat je nog in de koelkast hebt liggen, of waar je zin in hebt. Het recept staat binnen 20 minuten op tafel, dus perfect voor een doordeweekse avond. 

Ingrediënten voor vier personen:

De hoeveelheid is aan te passen op aantal personen:

 • Je kunt 100 gram soba noodles bestellen per persoon
 • 250 gram kastanje champignons of shiitake 
 • 1 Ui
 • 2 teentjes knoflook 
 • Een blokje geschilde gember naar smaak
 • 1 wortel
 • 1 chinese kool 
 • Optioneel: 250 gram tofu 

Voor de saus:

 • Sesam olie
 • Rijstazijn
 • Sojasaus
 • Vissaus 

Bereiding: was en snij de groenten

Na het in huis halen van alle ingrediënten is het tijd om te gaan beginnen met het maken van deze overheerlijke noedels. Het is hét perfecte gerecht voor de echte Asian Food Lovers, door de Aziatische smaken die samenkomen in het gerecht. De eerste stap van dit gerecht is door het wassen en snijden van alle groenten. De gekozen vorm van paddenstoelen, kastanjechampignons of shiitake mogen in vier delen worden gesneden. Snij de wortel in dunne plakjes van ongeveer een tot twee millimeter. Snipper vervolgens de ui en pers de knoflook uit. Ga vervolgens verder met de gember door deze te pellen en zo fijn mogelijk te snijden. Mocht je tofu aan het gerecht toevoegen, snij deze dan in gelijke blokjes van ongeveer twee centimeter. 

Kook de soba noedels volgens de verpakking

De tweede stap is het koken van de Soba noedels. Soba noedels komen origineel gezien uit Japan en zijn een vorm van noedels gemaakt van boekweit. Soms is er ook boekweit toegevoegd aan de noedels. Je kan Soba noedels herkennen aan de bruine kleur en stevige structuur. Kook voor dit gerecht de Soba noedels volgens de verpakking al dente. Voeg geen zout toe aan het water met de noedels, want dit kan de structuur veranderen. Was de noedels af met koud water en laat ze aan de kant staan. Het maakt niet uit als de noedels afkoelen doordat ze later nog worden toegevoegd aan de pan. 

Wok alle ingrediënten samen

De volgende en tevens laatste stap van dit recept is het samenvoegen van alle ingrediënten in een wokpan. Verhit een beetje olie en bak eerst de ui glazig. Na het bakken van de ui voeg je de knoflook en gember toe aan de pan. Bak deze eventjes mee, maar zorg ervoor dat de knoflook niet wordt verbrand. Na deze stap is het tijd om de groenten mee te gaan wokken. In principe kunnen alle groenten tegelijk worden toegevoegd. Wok deze beetgaar en ga vervolgens verder met het toevoegen van de noedels aan de wokpan. Vervolgens voeg je op gevoel de aangegeven sauzen toe aan het gerecht. Hou per saus twee eetlepels aan en proef naar smaak waar je meer van wil toevoegen. Wok en roer alles goed door elkaar: et voila! Serveer het noedels gerecht in een mooie kom met stokjes.

Redactie Chefo

Chefo is de plek om je inspiratie op te doen over voeding en gezondheid. Onze redactie plaatst wekelijks nieuwe artikelen die je meer kennis geven over uiteenlopende onderwerpen.