Slacentrifuge: 6 beste slacentrifuges van 2024 op een rij

Lekker sla bij het eten. We eten iedere week wel een keer sla, maar veel sla is nog niet gewassen voordat het in de winkel beland. Om gewassen sla te kopen is een stuk duurder. Daarom kies je misschien wel voor een kropsla. Wanneer je deze met de hand moet wassen weet je dat die lang kan duren. Daarom zijn er slacentrifuges gemaakt die het wassen voor je doen en waarbij het geen uren de tijd nodig heeft om te kunnen slagen. Bij een slacentrifuge behoudt de sla ook zijn knapperigheid wat hem juist zo lekker maakt. Je vindt de beste slacentrifuges hier op een rij.  

6 beste slacentrifuges 

Westmark Fortuna 5 liter Slacentrifuge

Deze is volgens ons wel één van de beter op de markt. Dit heeft alles te maken met de combinatie van de prijs en de kwaliteit. Iedereen kan deze slacentrifuge in huis halen omdat de prijs zo klein is. Daarnaast kost het niet veel kracht om hem te bedienen. Deze slacentrifuge van Westmark Fortuna komt in twee verschillende kleuren. Zo kan je hem in het groen en het rood kopen. Door veel gebruikers wordt hij bestempeld als zeer goed en ook echt de prijs waard. Je betaalt op dit moment zelfs nog minder dan dat je normaal zou moeten doen. 

Hij werkt met een draaisysteem. Zo moet je zelf je hand omdraaien om hem te bedienen. Hij heeft een aparte bak erin die ervoor zorgt dat hij lekker draait en hierdoor ook echt schoon en droog wordt. Hij is gemaakt van sterk kunststof en hij kan hierdoor nog jarenlang mee. Dit vinden wij ook een groot voordeel ten opzichte van veel andere slacentrifuges op de markt. In totaal kan er aan 5 liter sla in. Dit is genoeg voor het hele gezin. Wij zetten hem dan ook op nummer één. 

Benieuwd naar de Westmarkt Fortuna 5 liter slacentrifuge? Kijk dan hier

Oxo Good Grips slacentrifuge 

Wat je gelijk ziet wanneer je naar deze slacentrifuge kijkt is het design. Hij is mooi gemaakt en ziet er zeker niet goedkoop uit. Hij is dan ook volledig transparant. Dit maakt het dat je hem goed kan gebruiken wanneer je wil zien wat je sla doet. Maak jij bijvoorbeeld het perfecte gerecht klaar dan wil je ervoor zorgen dat dit gerecht ook echt zo perfect wordt. Je sla is daar het begin van, want wanneer die al slap is dan gaat het mis. Door dat deze slacentrifuge transparant is kan je er goed een oog op houden. 

Hij staat bij ons niet op de eerste plek. Dit heeft toch te maken met de prijs. Dit is één van de duurdere slacentrifuges bij ons in de lijst. Dit heeft te maken met het design, maar ook de kracht. Natuurlijk heeft hij nog iets extra’s en dat is de drukknop. Zo hoef je helemaal geen kracht uit te oefenen om de lekkerste sla te maken. Er zijn je veel gebruikers voor gegaan die allemaal zeer tevreden zijn over dit product. 

Ben je benieuwd naar de Oxo Good Grips slacentrifuge? Kijk dan hier

Leifheit Trend slacentrifuge 

Wanneer we het hebben over Leifheit spreken we over een merk dat allemaal maar goede en sterke producten op de markt brengt. Dit doen ze altijd voor een zeer goede prijs. Je bent dus niet veel geld kwijt, maar je kan er altijd vanuit gaan dat je de beste producten in huis hebt. Van strijkijzers tot wasmachines, bij Leifheit hebben ze het allemaal en van een goede kwaliteit. Deze slacentrifuge doet dan ook niets onder aan de andere producten op deze lijst. Hij is van solide kunststof gemaakt en je krijg er zelfs een garantieperiode van drie jaar bovenop. 

Hou jij van groen en gezond, dan wil je dit in huis halen. Hij is namelijk helemaal groen en brengt gezonde maaltijden voor jou op tafel. Een lekkere verse salade is hij niet gek van. Je hebt een hendel die je rond moet draaien om ervoor te zorgen dat de sla begint te spinnen. Hij heeft een rubberen voet. Hierdoor staat hij altijd stevig wanneer jij begint met draaien. Deze slacentrifuge werkt ook zeker ergonomisch en zal nog jarenlang meegaan. 

Ben jij benieuwd naar de Leifheit Trend slacentrifuge? Kijk dan hier

Rösle RVS slacentrifuge

Net als bij andere producten is Rösle toch wel de beter. Ze leveren hoogwaardige materialen af, alleen zijn de prijzen hier ook vaak naar. Zo is de adviesprijs van deze centrifuge €129,-. Maar hij is nu een stuk goedkoper gemaakt. Zo kan jij deze slacentrifuge van hoogwaardige kwaliteit al voor bijna de helft in huis krijgen. Maar wat maakt deze slacentrifuge nu zo goed in vergelijking met andere in deze lijst? Hij is van roestvrijstaal, de deksel is van breukvrij glas en je kan hem gemakkelijk helemaal uit elkaar halen. Laten we dat nog even verder uitlichten.

Hij heeft dus een breukvrije glazen deksel. Deze deksel kan je laten vallen maar zal niet snel stuk gaan. Dit heeft te maken met dat de randen van siliconen zijn gemaakt. Hij kan dus wel tegen een stootje. Daarnaast heeft deze slacentrifuge ook een roestvrijstalen bak. Deze bak kan je dus gemakkelijk in de vaatwasser doen. Hij draait daarnaast ook nog eens lekker waardoor het je bijna geen kracht kost om je sla schoon te krijgen. Als laatste is hij gemaakt van onverwoestbaar staal. Of je het nu wil of niet, deze staat je leven lang in de kast en is ook nog voor generaties na jou om te gebruiken. 

Ben jij benieuwd naar de Rösle RVS slacentrifuge? Kijk dan hier

Zyliss Swiftdry slacentrifuge 

Deze slacentrifuge heeft een unieke persoonlijkheid. Hij heeft dan ook prijzen gewonnen voor een inventief systeem dat er is gebruikt bij deze slacentrifuge. Hierbij hoef jij helemaal geen extra kracht te verspillen. Hij werkt met een nieuwe aquavent technologie. Deze zorgt ervoor dat er 25% meer water van je sla afkomt dan bij een normale slacentrifuge. Je hoeft maar één druk op de knop te geven en hij begint al te pompen. De mand in de bodem zorgt ervoor dat al het overtollige water wordt afgevoerd. Je kan ook de stopknop gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de sla lekker knapperige en luchtig blijft. 

Op de bodem heeft hij antislip. Zo blijft deze bowl gewoon staan wanneer jij ermee bezig bent. Je kan de deksel er gemakkelijk vanaf halen om hem schoon te maken. Zo kan je dit onderdeel voor onderdeel doen zonder al te veel gedoe. Je kan daarnaast de bak gebruiken om de sla in te bewaren in de koelkast. Deze slacentrifuge is dus multifunctioneel te noemen. 

Ben je benieuwd naar de Zyliss Swiftdry slacentrifuge? Kijk dan hier

Vogue Slacentrifuge 

Deze slacentrifuge van Vogue is één van de beste van dit moment. Hiervoor durven wij onze handen in het vuur te steken. Dit heeft vooral te maken met de goede beoordelingen die wij op het internet zien door andere gebruikers. Kijk bijvoorbeeld eens bij Bol.com en je wordt overspoeld door goede recensies. Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd dat hij een mooi design heeft en niet te veel geluid maakt wanneer je er druk mee bezig ben.t Maar hij is ook geschikt om bijvoorbeeld peterselie of een bosje munt in schoon te maken.

Deze slacentrifuge beschikt over een remfunctie. Hierdoor kan je de sla afremmen waardoor hij nog meer vocht afdrijft. Daarbij heeft de Vogue slacentrifuge een comfortabele handgreep en hij is makkelijk schoon te maken. Zo kan je hem gewoon afwassen, maar mag hij ook meedraaien in de vaatwasser. Wij vinden dit één van de betere slacentrifuges van het moment. 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van slacentrifuges?

Er zijn veel dingen waar je extra op kan letten bij de aanschaf van een slacentrifuge. Zo wil je er bijvoorbeeld op letten dat hij op de juiste manier is geproduceerd. Dit heeft dan weer te maken met giftige stoffen die in plastic kunnen zitten. Maar het is ook belangrijk dat hij nog jarenlang mee kan gaan. Een duurzame centrifuge heb je meer aan dan één die na een jaar alweer kapot is. Wij hebben een aantal koop tips voor je op een rij gezet aan de hand van wat simpele vragen, waar je aan kan denken voor de aanschaf. 

Hoe wordt hij gemaakt? 

Er zijn verschillende systemen die gebruikt worden voor een slacentrifuge. Je zou het niet zeggen, maar het is een vernuftig stukje techniek. Zo wordt er gebruik gemaakt van een treksysteem waardoor hij gaat draaien. Wij zien dat dit ook gelijk een groot verschil maakt. Wil jij bijvoorbeeld niet te veel kracht verspillen aan het schoonmaken van je sla, dan ga je eerder voor een slacentrifuge die elektrisch is. Maar wil jij het op een ambachtelijke manier doen dan kies je voor een treksysteem waarbij jij zelf de slacentrifuge aandraait.

Waarvoor heb je hem nodig? 

De reden dat slacentrifuges op de markt zijn gekomen zijn natuurlijk het gemak. Het gemak dient de mens, en daarom zijn ze er ook. Maar een slacentrifuge houd ook je sla lekker knapperig en dat is natuurlijk een groot voordeel voor als je gerechten. Je wil naast je sla wassen ook je sla drogen. Nu zijn er verschillende slacentrifuges die op een andere manier werken. De één is er puur om te wassen, maar er zijn ook centrifuges die je sla wassen en gelijk weer drogen. Dus waarvoor wil jij jouw slacentrifuge gebruiken?

Hoe duurzaam is hij? 

Hoe hij wordt gemaakt hangt natuurlijk samen met hoe duurzaam een slacentrifuge is. Er zijn zo veel slacentrifuges op de markt dat het soms moeilijk kiezen is. Vooral omdat ze allemaal beweren dat ze het beste zijn. Maar kiezen voor de goedkoopste optie is vaak ook kiezen voor de duurste optie. Zodra hij per ongeluk stuk gaat, dan moet je hem maken of misschien kan dit helemaal niet. Dan zal je dus opnieuw één moeten kopen. Dit is niet echt een duurzame optie. Wij adviseren dus om te investeren in een slacentrifuge voor het hele leven. 

Hoeveel wil ik ervoor betalen?

Alles hangt natuurlijk samen met die ene vraag hoeveel wil je ervoor betalen? Juist omdat er zo veel keuzes zijn moet je voor jezelf een afweging maken. Wanneer jij wat meer wil betalen omdat je hem bijvoorbeeld dagelijks gebruikt dan kies je dus automatisch voor betere kwaliteit. Maak jij één keer in de maand gebruik van je slacentrifuge dan hoef je echt geen dure in huis te halen. Laat alles dus afhangen van de hoeveelheid van het gebruik. 

Achtergrond: Wat is een slacentrifuge en welke verschillende soorten heb je? 

Een slacentrifuge. Het klinkt misschien wat onzinnig, maar wanneer jij veel sla eet kan je zo’n apparaat best goed gebruiken. Het is een grote plastic bak met daarin een zeef. Deze zeef is ervoor gemaakt om al je sla te kunnen wassen. Het water kan er dus uitstromen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een systeem met een knop. Wanneer je op de knop drukt begint de slacentrifuge te tollen. Dit tollen zorgt ervoor dat de sla begint te draaien. Op deze manier of jij niet blad voor blad te wassen. 

Er zit dus een soort van mechanisme in dat ervoor zorgt dat de binnenste bak gaat draaien. Dit heeft te maken met een hefboommechanisme. Dit werkt perfect wanneer je niet te veel kracht wil verspillen. Er zijn trouwens ook verschillende slacentrifuges die om andere manieren werken. Wij zetten ze hieronder op een rij: 

Slacentrifuge met een snoer 

Dit is een slacentrifuge met een los snoer. Dit snoer trek je aan en hierdoor begint de centrifuge te tollen. Het kost door een handig systeem niet zo veel kracht en je kan precies bepalen hoe hard de sla tolt. Zo hou je ook dure sla perfect in conditie. Zie het als het starten van een brommer net als vroeger. 

Slacentrifuge met een pompmechanisme 

Hierbij zit er een knop boven op de slacentrifuge. Dit is dan ook de meest schappelijke en natuurlijke manier. Het is alleen zo dat je niet precies de snelheid kan bepalen. Maar het kost weinig energie en dit zijn slacentrifuges die nog jarenlang mee kunnen. 

Slacentrifuge elektrisch aangedreven 

Dit is misschien wel de meest makkelijk manier van je sla schoon te maken. Het kost je maar weinig energie. Natuurlijk zijn er ook wel nadelen. Zo kan je niet bepalen hoe hard je sla tolt. Hierdoor weet je niet of de sla breekt. Ook kost het natuurlijk energie en is het niet echt een duurzame oplossing. 

Conclusie: 

Ze zijn er in alle soorten en maten. Dus wat voor slacentrifuge ga je kiezen? Als het aan ons ligt kies je voor een slacentrifuge die je met de hand aanstuurt. Deze zijn namelijk een stuk duurzamer. Ook kan je zo bepalen hoe hard je draait. Maar het is ook goed om te kijken naar de duurzaamheid van het materiaal. Kunststof kan prima zijn, mits het van goede kwaliteit is. Koop dus niet het eerste het beste.