Knoflookpers: 6 beste knoflookpersen van 2024 op een rij

In dit artikel benoemen wij de 6 beste knoflookpersen. Hoe lekker is het om een beetje knoflook door een Italiaanse of Griekse maaltijd te doen? Maar ook in andere gerechten kan knoflook een ware toevoeging zijn. Maar wij gaan iets onthullen. Waarschijnlijk gebruik jij een knoflookpers al jarenlang verkeerd. Zo kan je een knoflook helemaal uit zijn schil halen, maar hiermee gaan je handen enorm ruiken. Een knoflookpers is er juist voor ontwikkeld om hem met schil te kunnen persen. Wanneer jij perst blijft namelijk de schil achter in de pers. Dit scheelt je enorm veel tijd en vieze vingers. Lees gauw verder als je meer wil weten over de knoflookpers en natuurlijk om erachter te komen wat de beste is op de markt. 

De 6 beste knoflookpersen 

1.     Joseph Joseph Rocker knoflookpers 

Wij hebben toch gekozen voor de Joseph Joseph Rocker op nummer één. Dit terwijl het geen originele knoflookpers is ten opzichte van andere knoflookpersen op de markt. Waarom wij nu juist voor deze knoflookpers hebben gekozen is heel eenvoudig te verklaren. De kracht van de eenvoud dient wat ons betreft de mens. Wanneer we systemen ingewikkeld en onbegrijpelijk maken zal je zien dat het uiteindelijk te ingewikkeld wordt waardoor je het niet begrijpt. Hierbij druk je op de knoflookteen en gelijkkomt het geperste deel boven door de gaatjes. Je kan deze gemakkelijk met een lepel eraf halen en je bent alweer klaar. 

Wat ook fijn is dat deze pers gemaakt is voor als jij wat minder sterk bent. Je kan namelijk twee handen gebruiken en je kan gewoon je gewicht inzetten om deze pers te gebruiken. Een ander voordeel is dat hij gewoon in de vaatwasser kan. Natuurlijk adviseren wij op de pulp er nog van af te spoelen maar vervolgens kan je hem gewoon in de vaatwasser doen zonder enige problemen. RVS zorgt er ook nog eens voor dat de geur geneutraliseerd wordt. Nooit meer sterk ruikende handen dus. 

Ben je benieuwd naar de Joseph Josep Rocker knoflookpers? Kijk dan hier

2.     Jamie Oliver Knoflookpers 

We zouden dit ook een knoflooksnijder kunnen noemen. Hij heeft namelijk niet één functie, maar je kan de knoflook op verschillende manieren verpulveren. Dit is wat ons betreft een groot voordeel aan deze knoflookpers van Jamie Oliver en daarom staat hij dan ook op de tweede plek in onze lijst. Naast het persen wat je normaal doet heeft deze ook de mogelijkheid om de knoflook in stukjes te snijden. Je kiest zelf in wel compartiment van de pers je de knoflook legt. Vervolgens druk je hem aan en komt de knoflook eruit. Dit kan dus in partjes zijn, maar ook in pulp. 

Natuurlijk zijn de producten van Jamie Oliver over het algemeen iets duurder dan normale producten, maar hier krijg je dan ook echt iets voor terug. Je krijgt namelijk een apparaat dat goed werkt. Het ontwerp is zeer robuust te noemen. Je kan hem tegen een muur aan gooien en hij werkt nog steeds. Dit maakt hem extra duurzaam. Hij is bestendig tegen de vaatwasser, maar het is wel slim om hem altijd goed af te drogen. Wanneer hij te lang nat blijft kan hij namelijk gaan roesten en dat wil je natuurlijk niet hebben met je gloednieuwe pers. 

Ben je benieuwd naar de Jamie Oliver knoflookpers? Kijk dan hier  

3.     Rösle knoflookpers 

Deze knoflookpers lijkt in veel opzichten enorm simpel, maar dat is hij zeker niet. Dit is toch wel het beste van het beste. Hij staat echter bij ons niet op de eerste plek omdat hij ook gelijk een stuk duurder is. Zo betaal je voor deze knoflookpers het dubbele van die van Jamie Oliver bijvoorbeeld, maar toch staat hij op nummer drie omdat je er wel veel voor terug kan verwachten. Zo is de kwaliteit toch zeker zijn prijs waard. Wij leggen je uit waarom. 

Deze knoflookpers ligt in eerste instantie al zwaar in de hand. Hij is gemaakt van 18/10 edelstaal. Dit is een RVS dat zeer slijtvast is. Misschien ken jij de messen wel die keer op keer met de hand zijn gegoten en weer versterkt zijn. Dat kan je ook precies zo zeggen van deze knoflookpers van Rösle. Hoewel die niet volledig sluit perst toch de knoflook perfect. Dit heeft te maken met een handig systeem dat je ook makkelijk kan schoonmaken. Wil jij een knoflookpers in jouw keuken die in veel opzichten zijn geld waard is dan is het deze wel. 

Ben je benieuwd naar de Rösle knoflookpers? Kijk dan hier

4.     Oxo Good Grips knoflookpers 

Deze knoflookpers is wat ons betreft misschien wel één van de betere opties. Dit omdat hij is prijs goed is en hij heeft een hele fijne manier van werken. Zo is het bijvoorbeeld heel goed nagedacht over het schoonmaken. Je kan deze knoflookpers namelijk makkelijk uit elkaar halen. Zo heb je aan de ene kant van de drukker een dichte pers. Deze dichte pers drukt al de pulp erdoorheen. Vervolgens blijft er natuurlijk knoflook achter in de pers. Nu kan je gebruik maken van de achterzijde van de drukker. Deze is van siliconen en deze drukte alle pulp uit de gaatjes. Zo maak je volledig gebruik van je knoflook en maak je hem al schoon voordat hij in de vaatwasser gaat. 

Dit is niet alles. De handgrepen van deze knoflookpers zijn kort gezegd excellent te noemen. Wij zouden deze knoflookpers dan ook zeker aanraden als jij een goede wil voor een behoorlijke prijs. Naast dat hij dus makkelijk te bedienen is ziet hij er ook nog eens heel mooi uit. 

Ben je benieuwd naar de Oxo Good Grips knoflookpers? Kijk dan hier  

5.     Royal VKB knoflookpers of roller 

Dit is geen pers te nomen. Het is meer een knoflookroller. Hij werkt eigenlijk net als een deegroller, alleen maak je de knoflook dan niet plat maar zorg je voor allemaal kleine stukjes. Dit is de manier die door koks wordt aangeraden wanneer je werkt met knoflook. Volgens koks kan je beter een knoflook snijden dan dat je hem plet. Dit zou de knoflook stuk maken en de structuur uit de knoflook weghalen. Omdat hier veel voor te zeggen valt is deze knoflookroller ontwikkeld. Het enige is dat hij je altijd de knoflook vooraf moet pellen. Je kan dus niet met schil en al gaan rollen. 

Het schoonmaken wordt bij deze knoflookpers ook veel makkelijker dan bij veel andere persen. Zo hou je hem even onder de hete kraan en ben je klaar. Dit is een roestvrijstalen knoflookpers. Deze pers valt dus echt lekker zwaar in de hand. Je niet hebt wel altijd te gebruiken op een plank voordat je gaat rollen. Wanneer je dit niet doet zal je jouw keukenblad wellicht stuk maken. Deze pers is vrijwel onverwoestbaar en zal nog jaren meegaan als je er goed voor zorgt. 

Ben je benieuwd naar de Royal VKB knoflookpers of roller? Kijk dan hier

6. Vacu Vin Knoflooppers 

Dit is een hele makkelijke knoflookpers. Eén van de makkelijkste dingen is dat je hem in de keukenla kan bewaren. Bij veel knoflookpersen is dit een probleem omdat ze een stuk groter zijn. Hierdoor passen ze dan niet in de bestekbak, maar dat is met deze knoflookpers geen probleem. De Vacu Vin Knoflookpers, perst goed waardoor je smaken uit de knoflook beter kan verdelen over je gerecht. Het product zelf is van aluminium gemaakt en is gecombineerd met de kleur groen. Hierdoor ga je hem zeker weten nooit kwijtraken. 

Hij is niet erg makkelijk schoon te maken met de hand. Maar het grote voordeel van deze knoflookpers is dat je hem in de vaatwasser kan doen. Zo nu en dan is hij ook in de aanbieding, dus je kan ook wachten tot het echt een koopje wordt. Dit is een professionele knoflookpers die je nooit teleur gaat stellen. 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van knoflookpersen 

Een knoflookpers het klinkt allemaal zo simpel. Je koopt een pers en klaar. Maar er zijn toch veel dingen waar je op kan letten bij het aanschaffen van een goede knoflookpers. Weet jij bijvoorbeeld al of je wil persen of wil rollen? Weet je ook al hoe je hem gaat schoonmaken. Niet alle knoflookpersen houden even veel van de vaatwasser. Er zijn verschillende merken waarvoor je kan kiezen en ook dit is iets om goed op te letten. Als laatste is de methode die wordt gebruikt bij een originele pers belangrijk. Wij geven je allemaal verschillende tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede pers. 

Rollen of persen? 

Er zijn veel methodes om een knoflook te verwerken in je gerecht. Zo is het heel gebruikelijk dat je een pers hanteert. Maar koks zweren bij een snijtechniek. Nu snappen wij dat het misschien wat te veel is om al die kleine knoflooktenen steeds met de hand te gaan snijden. Om dit niet te hoeven doen kan je kiezen voor een andere methode. Dit is de rol methode. Je maakt niet eigenlijk gebruik van de techniek van een echte kok, maar dan versimpel je het. Je gebruikt hiervoor een roller met allerlei kartels. Deze kartels persen de knoflook niet fijn, maar hij word ik kleine stukjes gesneden. Hierdoor wordt de smaak beter behouden. 

Roestvrijstaal 

Wij zijn klaar met al die kunststoffen knoflookpersen. Deze zorgen alleen maar voor ellende. Zo moet je erop letten dat je niet ziek wordt door bijvoorbeeld de plasticsoorten die zijn gebruikt. Maar ook kunnen deze vaak niet in de vaatwasser. Roestvrijstaal blijft jaar na jaar goed. Ook zijn dit knoflookpersen die gewoon in de vaatwasser kunnen. Ideaal vooral wanneer jij langer bezig wil zijn met koken dan met de afwas. Wil je het toch liever met de hand doen. Kijk dan naar de juiste schoonmaakmiddelen om de geur uit de pers te houden. 

Beste merken 

Er zijn ook op knoflookpers gebied veel verschillende merken die worden gebruikt. Zo zien wij dat het ene merk meer gespecialiseerde persen heeft dan de anderen merken. Je kan bijvoorbeeld een knoflookpers bij de Hema halen, maar dan weet je dat je bedrogen uitkomt als je thuis bent. Nu adviseren wij dus om te gaan voor bijvoorbeeld Royal VKB, OXO of Rösle. Deze knoflookpersen zijn van hoogwaardige materialen gemaakt en zullen je nog jarenlang goed kunnen dienen. Er zijn nog een aantal merken, maar de beste knoflookpersen vind je hierboven. 

Verschillende persmethodes in één

Er zijn een aantal knoflookpersen die werken met verschillende methodes in één. Zo heeft de knoflookpers van Jamie Oliver een mogelijkheid om de knoflookteen in plakjes te snijden. Het voordeel hiervan is dat er niet te veel sap uit vrij komt. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van het gerecht dat je maakt. Voor sommige gerechten wil je een lichte knoflook smaak terugbrengen. Maar er zijn ook gerechten waarbij je juist een heel sterke knoflooksmaak wil creëren. Het fijne aan deze pers is dat jij zelf kan kiezen wat jij in jouw gerecht wil.  

Achtergrond: Wat is een knoflookpers en welke verschillende soorten heb je? 

Niet iedereen is het eens over het gebruik van een knoflookpers. Een knoflookpers is een keukengereedschap waarmee jij knoflook kan pletten of persen. Dit doe je met een teen. Deze moet je eerst ontzien van de schil en vervolgens kan je hem helemaal uitpersen. De reden waarom niet iedereen het eens is over de wijze van gebruik is omdat beroemde chefs vaak hun knoflook snipperen. Dit zou de smaak ten goede komen en meer ambacht in zich hebben. Maar omdat de tenen vaak heel klein zijn is een knoflookpers natuurlijk ideaal. 

Zijn er verschillende knoflookpersen is de vraag? Ja, er zijn wel degelijk verschillende knoflookpersen. Zo heb je twee manieren waarop jij een knoflook kan persen. Wij zetten de twee manieren hier onder elkaar:

Éénzijdige knoflookpers 

Je kan een éénzijdige knoflookpers gebruiken. Deze heeft zogezegd maar één zijde. Je hebt dus altijd een plankje of onderzetten nodig wanneer je de knoflook gaat persen. Bij dit model leg je de knoflook neer en druk je de pers erbovenop. Er zitten kleine gaatjes in de knoflookpers waardoor de knoflook er aan de bovenkant uitkomt. Dit kan je er vervolgens met de buitenzijde van een lepel vanaf halen. 

Een dubbele knoflookpers

Deze pers kennen de meeste mensen. Bij dit systeem heb je een soort klep waar die je kan dichtknijpen. De knoflook doe je in het uiteinde en daarbovenop drukt een blokje. Hiermee pers je echt alles eruit door aan te knijpen. Door de kleine gaatjes kan je precies mikken waar je alles wil hebben. 

Conclusie: 

Er zijn dus verschillende methodes op knoflook te persen. Maar de meest makkelijke is toch wel de dubbele knoflookpers. Dit is de meest originele methode en deze wordt dan ook het meest gebruikt door koks. Het nadeel blijft toch wel het schoonmaken. Wij adviseren daarom om te kiezen voor een roestvrijstalen knoflookpers. Deze kan je gewoon in de vaatwasser doen en hier hoef je geen moment meer naar om te kijken. Makkelijk en simpel dus.