3 x heerlijke vegetarische recepten!

/
3 x heerlijke vegetarische recepten

De overtuiging dat vegetarische maaltijden saai of smakeloos zijn, is lang verleden tijd! Vegetarisch eten kan minstens even spannend en variërend zijn als maaltijden met vlees of vis. Het kan af en toe wel lastig zijn om inspiratie op te doen voor vegetarisch koken. Toch is het fijn om een aantal go-to recepten te hebben om te maken als je het eventjes niet meer weet. Om jezelf, je portemonnee en het milieu een gunst te bewijzen, lees je hier 3 recepten die een feestje zijn voor je smaakpapillen!

1. Zoete aardappel en chickpea bowl

Deze gezonde en vullende bowl is ideaal voor zowel lunch als diner. Verwarm de oven voor op 200°C en rooster wat blokjes zoete aardappel met olijfolie, zout, peper en paprikapoeder gedurende 20 minuten (schep deze halverwege even om). Voeg na 15 minuten een blik uitgelekte kikkererwten toe, gekruid naar smaak met bijvoorbeeld komijn en knoflookpoeder. Serveer op quinoa of rijst, en voeg nog wat avocado, verse spinazie en een tahin-citroendressing toe. Dit vegetarisch gerecht is vol van smaak,eiwitten, vezels en vitamines! Tip: sriracha mayonaise is hier ook heerlijk bij!

2. Aubergine parmezaan

Aubergine parmezaan is Italiaans culinair hoogstandje en erg leuk om naar en diner mee te nemen. Snijd de aubergines in plakken en bestrooi met zout om het vocht eruit te trekken. Na ongeveer 30 minuten dep je de aubergine droog met een schone doek en dompel je de plakken in bloem, ei en paneermeel. Bak ze vervolgens goudbruin; niet te lang want ze gaan nog in de oven. In een ovenschaal maak je laagjes van gebakken aubergine, tomatensaus, verse basilicum en (geraspte) mozzarella. Bestrooi de bovenkant met lekker veel Parmezaanse kaas en bak 25 minuten op 180°C. Na het afkoelen kun je deze comfort maaltijd opscheppen en je eventjes laten meevoeren naar Bella Italia!

3. Vegetarische poké bowl

Deze frisse maaltijd is ontzettend variabel en ideaal als je nog restjes hebt liggen. Hier lees je een voorbeeld, maar voel je vrij om zelf te experimenteren met verschillende eiwitbronnen en groenten. Kook eerst sushi-rijst volgens de instructies en laat het iets afkoelen. Snijd vervolgens groenten zoals avocado, komkommer, radijs en wortel in dunne plakjes. Voor wat eiwit voeg je gemarineerde tofu toe (gemarineerd in sojasaus, sesamolie en limoensap). Maak de groenten en tofu netjes op in het rijstbedje en garneer met sojasaus, sesamzaadjes en sriracha-mayonaise. Welk gerecht ga jij proberen?

Redactie Chefo

Chefo is de plek om je inspiratie op te doen over voeding en gezondheid. Onze redactie plaatst wekelijks nieuwe artikelen die je meer kennis geven over uiteenlopende onderwerpen.