Pannenrek: Beste Pannenrekken van 2024 op een rij

Wie mooie pannen heeft aangeschaft, wil deze pannen natuurlijk ook mooi uitstallen. Juist daarom is een pannenrek is prettig om erbij te hebben. Maar er is natuurlijk meer. Want een goed pannenrek zorgt er ook voor dat je meer ruimte hebt om je pannen op te bergen. Je kan pannen beter stapelen en er is nog veel meer. In dit artikel vertellen we jou wat is de beste pannenrekken van dit moment zijn! 

Er zijn kleine pannenrekken, ideaal voor je in de kastjes. Of Ga juist een pannenrek aan de wand. We hebben speciaal voor jou de beste pannenrekken van dit moment op een rijtje gezet.

De 6 beste pannenrekken

Dit zijn de beste pannenrekken van dit moment.

1. KitchenBrothers Verstelbaar Pannenrek

Dit is de KitchenBrothers Verstelbaar Pannenrek. Een pannenrek met wel 5 lagen. Hierdoor kun je het rek zowel staand gebruiken als liggend. Hoe ideaal is dat? Geen krassen meer op je pannen en ook geen losse deksel meer bij pannen die helemaal achterin zijn beland. Dit rek zorgt ervoor dat je alles in één oogopslag ziet en weet welke pan je precies nodig hebt. Je kan dit pannenrek op ook hoogte verschillen zodat je in totaal wel 8 pannen kwijt kunt in de keuken. Dus naast meer overzicht bespaar je ook nog eens ruimte. Het draagvermogen in totaal is 4 kilo en het geheel is ook nog eens heel gemakkelijk te monteren. Het is gemaakt van ijzer en de kleur is zwart. Het totaal weegt zelf 2 kilogram. Het rek is handig in gebruik en ook nog eens van goede kwaliteit. Het feit dat je hier niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen maakt dat je ook nog eens kunt genieten van de beste prijs/kwaliteitsverhouding op dit gebied. Ook kun je rekenen op een stabiel rek, want het laatste wat je wilt is dat het rek met pannen en al van de muur komt natuurlijk. Daar hoef je niet bang voor te zijn met dit verstelbare pannenrek. Ideaal toch? 

Benieuwd naar de KitchenBrothers Verstelbaar Pannenrek? Bekijk dit item hier.

2. Kwikkie Pannenrek

Een gemiddeld huishouden heeft heel wat potten en pannen. Of je nu alleen woont op 5 kinderen hebt. Op de een of andere manier zijn keukenkastjes nooit geordend en als het is geordend dan blijft het nooit zo. Daarom is het slim om te kijken naar dit Kwikkie Pannenrek. Hiermee kan je namelijk meerdere pannen boven elkaar kwijt. Geen zorgen meer om onhandig gedoe met potten op elkaar. Waardoor je ook nog eens de kans loopt dat je pannen beschadigingen oplopen. Zeker wanneer je pannen met een anti-aanbaklaag hebt dan wil je niet dat hier beschadigingen op komen. Je kan deze houder voor pannen gebruiken tot wel 4 pannen. Maar meer kan soms ook. Ligt uiteraard aan de pannen die je hebt. De kleur is wit en het product is gemaakt van staal. Het is daarnaast een stabiel rek waar door breedere pannen op passen. Heb je nog een rek over en ook nog een stapel borden? Doe eens gek en gebruik dit pannenrek ook voor je borden. Denk bijvoorbeeld aan het kerstservies dat je niet zo vaak gebruikt als je andere servies! Op deze manier weet je alles blijvend en goed te organiseren in je keukenkastjes. 

Benieuwd naar de Kwikkie Pannenrek? Bekijk dit item hier.

3. Pannenrek verstelbaar van Kitch-Up

Niets zo vervelend dan een keukenkastje dat een regelrechte rommel is. Pannenrek verstelbaar van Kitch-Up zorgt ervoor dat jij al jouw verschillende potten, pannen maar ook de bijbehorende deksels kunt ordenende. Zodat jouw keukenkastjes altijd netjes zijn én blijven. Want laten we eerlijk zijn. Aan dat laatste lijkt het toch ook wel soms de schortten. Toch? Het pannenrek is zo gemaakt dat je altijd op een overzichtelijke manier alles kunt indelen. Je kan de pannen op het rekje zetten, samen met de bijbehorende deksel. Doordat het rek 5 lagen heeft kan je altijd op verschillende manieren ervoor kiezen om het rek in te delen. Hoger of lager maar ook plat of overeind. Het is eenvoudig in elkaar te zetten en gemaakt van sterk ijzer. Zo kan je jaren rekenen op dit ideale pannenrek. Je kan rekenen op minimaal 5 pannen die je erin kwijt kunt op zo meer ruimte te creëren. 

Benieuwd naar de Pannenrek verstelbaar van Kitch-Up? Bekijk dit item hier.

4. Tomado Metaltex

Op zoek naar een handig rek voor bijvoorbeeld je pannen of je borden? Dan kom je al snel uit op deze Tomado Metaltex. Doordat je dit hoekrek ideaal kwijt kunt in de hoeken van bijvoorbeeld je keukenkastjes kun je veel meer ruimte creëren door in de hoogte te werken. Maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om dit rek in de hoek van het aanrecht te zetten om daar mee ruimte te creëren. De kleur van het rek is matzwart en daardoor van zeer hoge kwaliteit. Dat komt mede doordat er gebruik is gemaakt van roestwerend, krasvrij en een goede coating. Hierdoor kun je flink gaan schuiven met pannen maar je krijgt de lak er niet vanaf. Het zijn 2 etalages met een afmeting van 25 bij 25 bij 19 centimeter. 

Wat ook nog prettig is, is dat je maar liefst 5 jaar garantie krijgt op dit product. Mocht er toch iets mee gebeuren dan ben je verzekerd van een nieuwe. Handig in gebruik en ook nog eens een fraai design. Zag maar dat tegen ongeorganiseerde keukenkastjes en hallo tegen orde.

Benieuwd naar de Tomado Metaltex? Bekijk dit item hier. 

5. Pannenrek retro – Gietijzeren keukenrek

Dit is de Pannenrek retro – Gietijzeren keukenrek. Een pannenrek dat perfect is om op te hangen in jouw keuken. Kijk maar eens naar de sterke gietijzeren kabels die je erbij krijgt. Hiermee kan je dit keukenrek ijzersterk monteren in je keuken aan het plafond. Met dit rek creëer je dan ook een heel mooie en authentieke stijl in jouw keuken. De kleur is bruin en is gemaakt van metaal. De breedte van het rek is 65 centimeter en de lengte is ook centimeter. Een groot vierkant waar je dus niet alleen heel veel keukengerei op kwijt kunt, maar ook nog van alles aan kunt hangen. Van pannen tot aan kopjes. In totaal weegt dit pannenrek 9 kilo. Het is dan dus ook heel belangrijk dat het pannenrek stevig wordt gemonteerd met de juiste pluggen en schroeven. Het is niet duidelijk over deze erbij geleverd worden. Maar het is altijd verstandig om extra schroeven in huis te hebben hangen. Controleer ook de stevigheid van je plafond en in welke balken je wil gaan schroeven. Maar vergeet niet te dromen bij het idee dat straks jouw lievelingspannen op dit rek staan!

Benieuwd naar de Pannenrek retro – Gietijzeren keukenrek? Bekijk dit item hier.

6. Bulter pannenrek 

Bij de zoektocht naar een pannenrek kom je ook vaak uit bij simpele en niet mooie pannenrekken. Wij zochten daarom nog even iets verder voor je en kwamen uit de een Butler pannenrek. Dit is een pannenrek die je aan de wand kan ophangen. Heb jij bijvoorbeeld een ruime keuken met een kookeiland dan kan het heel gaaf zijn om een pannenrek op te hangen. Dit is een pannenrek die wij zeker aanraden. 

Hij heeft verschillende haakjes waardoor je ontzettend veel pannen tegelijk kwijt kan. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook spatels eraan ophangen. Hij is gemaakt van zwartstaal wat bijna in iedere keuken wel mooi zal staan. Het ophangen is heel makkelijk en je krijgt een superhandige gebruiksaanwijzing erbij. Daarnaast heb je boven op het rek ook nog ruimte voor extra pannen of misschien wel kookboeken. 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van pannenrek?

Voor het kopen van een mooi pannenrek zijn meerdere dingen van groot belang. Allereerst is het belangrijk dat je goed weet waar je jouw nieuwe pannenrek wilt gaan ophangen straks. Denk bijvoorbeeld aan de muur of aan de wand. Of kies je toch voor een pannenrek aan het plafond? Waar het pannenrek straks ook komt, je moet weten of het past. 

Voor kleinere keukens is het bijvoorbeeld ideaal om een pannenrek in een keukenkastje te bevestigen. Op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat de pannen straks goed opgeborgen kunnen worden, zonder dat je direct alle ruimte kwijt bent. Een pannenrek zorgt dus voor meer ruimte die je ook nog eens beter kunt bevestigen. Er zijn heel compacte rekjes maar ook rekjes met uitschuifbare lades bijvoorbeeld. 

Er zijn een paar belangrijke vragen die je aan jezelf moet stellen bij het aanschaffen van een pannenrek. Namelijk:

  1. Hoe groot is mijn keuken?
  2. Waar is er plek in mijn keuken voor een pannenrek?
  3. Hoe hoog moet de ideale montage zijn?
  4. Hoeveel pannen wil ik straks kunnen opwerken?
  5. Hoe zwaar zijn deze pannen bij elkaar? 

Pannenrek voor aan de muur of aan de wand

Dan heb je nog een andere optie, dat is namelijk een pannenrek voor aan de muur of aan de wand. Dat houdt in dat je dus het pannenrek goed moet bevestigen aan de muur of aan de wand. Dat is belangrijk want je wilt natuurlijk niet dat het pannenrek straks weer naar beneden komt met al jouw mooie pannen erop. Bij de meeste pannenrekken die je kunt kopen zitten de schroeven er al bij, maar het is geen gek idee om zelf er ook voor te zorgen dat je het pannenrek nog iets steviger op krijgt door extra schroeven te gebruiken. Het zal je dan misschien niet verbazen dat deze optie erg populair is. Dat komt omdat het pannenrek vaak gemakkelijk te monteren is door bijvoorbeeld een boormachine. Maar de rekken zijn ook erg stevig waardoor je dus heel wat pannen erop kwijt kunt straks

De modellen verschillen heel erg. Van groot tot klein. Eigenlijk kun je deze variant van een pannenrek in heel veel vormen en maten krijgen. Net wat past in jouw keuken. Zorg er daarom voor dat je altijd de maten bij de hand hebt als je online gaat winkelen. Maar houd er ook rekening mee dat je ongeveer weet hoeveel kilo er straks op komt te staan. Het maximale gewicht wil je niet overschrijden natuurlijk. En al laatste tip willen we hier ook meegeven dat je het rek natuurlijk niet te hoog of te laag moet hangen. Anders kom je er moeilijk bij of stoot je er juist steeds tegenaan. 

Liever een pannenrek voor aan het plafond?

Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Een pannenrek dat je aan het plafond kunt bevestigen is ideaal, maar ziet er ook nog eens heel erg chique uit. Kijk maar eens naar professionele keukens. Die hebben dit ook vaak. Je kan kleinere pannetjes ook mooi aan bijvoorbeeld van die S-haken hangen. Deze zijn niet alleen heel praktisch, het geeft ook sfeer aan je keuken. Maar het beschermt bijvoorbeeld ook de antiaanbaklaag van je pan, omdat je ze kan ophangen in plaats van boven op elkaar te zetten. Win-winsituatie dus! 

Wat heb je nodig om een rek op te hangen? We zeiden het net al eventjes, maar elk rek kun je vaak wel ophangen met goede schroeven en een boormachine. Als je voor zekerheid wilt gaan kun je gebruikmaken van extra schroeven en eventueel beugels op ervoor te zorgen dat het pannenrek stevig blijft hangen. 

Achtergrond: Wat is een pannenrek en welke verschillende soorten heb je?

We zeiden het net al eventjes, maar er zijn dus verschillende soorten pannenrekken. Denk bijvoorbeeld aan een pannenrek voor in je keukenkastjes, een pannenrek voor aan de wand of aan de muur en een pannenrek die je aan het plafond kunt bevestigen. Welke pannenrek er bij jou past is afhankelijk van jouw keuken. Maar ook aan je behoefte.

Een pannenrek is niet meer dan een rek dat bedoeld is voor pannen. Zodat je bijvoorbeeld er altijd direct gemakkelijk bij kan. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld kampt met ruimtegebrek kan een pannenrek ideaal zijn. Zo zijn pannenrekken hoogstwaarschijnlijk ook ontstaan. Vanuit ruimtegebrek in een professionele keuken. Maar ook bij je thuis kan een pannenrek een mooie manier zijn om de keuken meer sfeer te geven. Daarnaast is een pannenrek ook ideaal wanneer je bijvoorbeeld jouw pannen wilt beschermen tegen krassen. Op een pannenrek is vaak veel meer ruimte en je kan er ook voor kiezen om bepaalde pannen bijvoorbeeld op te hangen aan speciale s-haken. Op deze manier zijn je pannen veel beter beschermd tegen krassen. Of kies ervoor om speciale beschermingslappen in je pannen te leggen wanneer je toch besluit om ze te stapelen. Op deze manier zorg je ook voor meer bescherming. 

Conclusie

Een pannenrek is dus ideaal om in jouw keuken op te hangen. Op deze manier ben je verzekerd van meer ruimte voor je pannen. Maar dat niet alleen. Een pannenrek in de keuken staat vandaag de dag ook voor meer sfeer en een toevoeging aan elke mooie keuken.