Innovatie voor Thuis: De slimme keuze voor internet vergelijking en besparing

/

Het is een van de grootste uitvindingen van de afgelopen 50 jaar. Het verbindt ons, het entertainend en het helpt ons in het dagelijks leven. We hebben het hier natuurlijk over: het internet. Onze wereld en dagelijks leven is er enorm door veranderd. Processen zijn versneld, we staan 24/7 in contact met elkaar en we kunnen streamen wat we maar willen en wanneer we dat willen. Breedbandwinkel.nl helpt je graag verder. Zodat jij de beste keuze kan maken.

 

Het vergelijken van providers, pakketten en extra’s kan je een hoop voordeel opleveren. Buiten de geldbesparing, kan je namelijk ook nog eens tegen mooie extra’s aanlopen die soms voor weinig geld erbij kunnen worden genomen. Denk aan wifi versterkers of verbeterde routers. Het is even een kleine investering van je tijd, maar het levert je op de lange termijn een hoop plezier op. Door te kijken naar een aantal aspecten maak je al snel een betere keuze.

Vergelijken van de internetmogelijkheden

Internet wordt aangeboden door een scala aan providers. Dit zijn zowel grote als kleine en bekend als onbekende. Per definitie is de beste keuze niet altijd bij een grote provider. Zorg er daarom voor dat je altijd meerdere providers en pakketten vergelijkt. Bij het vergelijken zijn er een aantal aspecten waarop je vergelijkt.
 

Start met jouw beginsituatie. Als je al een internetverbinding hebt. Kijk dan eens hoe snel deze verbinding is. Zowel qua uploaden als downloaden. Om deze begincheck uit te voeren, kan je terecht bij verschillende websites. Een duidelijke website, die ook nog eens gebruiksvriendelijk is, is: Speedtest.net
 

Uiteraard is de prijs een van de belangrijkste aspecten. Je wil liever niet te veel betalen, maar te weinig betalen kan ook weer problemen opleveren. Zoek daarom eerst naar pakketten die aansluiten bij jouw dataverbruik. Zo weet je wat je minimaal wil hebben en kan je de prijzen eenvoudig vergelijken. Vervolgens beoordeel je de kwaliteit van de service. Hiervoor kun je gebruikmaken van Google of kijken bij de bekende reviewwebsites, zoals Trustpilot. Heb jij vervolgens een compleet beeld? Vul dan aan met eventuele extra’s die je graag wilt en vergelijk vervolgens nogmaals de prijs. Nu kan je kiezen voor de beste prijs en zit je er de komende jaren weer goed bij.

Glasvezel is dé oplossing

Glasvezel is een verder ontwikkelde vorm van de vroegere kabel- of dsl-verbinding. Door de materialen en structuur van een glasvezelkabel is het mogelijk om data veel sneller te versturen en te ontvangen. Dit kan voor jou thuis grote voordelen hebben. Als je namelijk een glasvezelaansluiting hebt, is het gebruik ervan zeker een goede overweging. Game of stream jij graag? Dan gebruik je veel data in korte tijd. Een sterke aansluiting is dan een belangrijke fundering voor jouw internetverbinding. Zo voorkom je problemen en frustraties.
 

Niet in alle woonwijken in Nederland liggen er al glasvezelnetwerken. Verschillende netwerkbedrijven zijn al jaren bezig om het glasvezelnetwerk steeds verder uit te rollen. Het is van belang te controleren of jouw huis beschikt over een glasvezelaansluiting. Is het niet dat er twee mogelijkheden zijn? Of het netwerk ligt al in de wijk en jouw huis hoeft enkel nog aangesloten te worden. Of het netwerk ligt er nog niet en het geheel moet nog worden aangelegd. Een glasvezelaansluiting kan soms gratis zijn. Dit is vaak als een netwerkbedrijf in de gehele wijk een netwerk wil aanleggen. Wil jij als enige een glasvezelaansluiting, dan kan je een haalbaarheidsonderzoek laten doen. De kosten voor een dergelijke aansluiting kunnen flink variëren, afhankelijk van de hoeveelheid werk. Dit begint bij €150,- en kan oplopen tot wel €1.500,-.

Slimme internetplannen besparen veel geld

Iedereen wil graag een betrouwbaar en snel internetnetwerk. Bijvoorbeeld als je een podcast aan het luisteren tijdens het koken. Logischerwijs wil niemand daar te veel voor betalen. Hoe zorg je er nu voor dat je niet te veel betaalt, maar wel de beste en snelst mogelijke verbinding krijgt? Begin met een slim internetplan.
 

Bedenk hiervoor eerst hoeveel data je gebruikt. Gebruik je veel data? Dan moet je al snel kiezen voor de wat duurdere pakketten. Toch kan je hier nog veel voordeel behalen, wanneer je de pakketten onderling vergelijkt. Een ander belangrijk aspect is de dekking. Wil je overal in huis supersnel internet? Dan is een sterke dekking extra belangrijk. Voor het verbeteren van de dekking in huis kan je gebruikmaken van wifi versterkers. Deze zijn te vinden voor verschillende bedragen, afhankelijk van hun prestaties. Bij sommige internetpakketten is het ook mogelijk om wifi versterkers te huren. Dit kan vaak al voor enkele euro’s extra per maand.
 

Een ander aspect om mee te nemen is dat bij providers die ook televisie leveren, soms ook gekozen kan worden voor een alles-in-een pakket. In de meeste gevallen kan je hierbij ook kiezen voor interactieve tv. Deze vorm van televisie kijken levert jou een hoop flexibiliteit op. Je kan programma’s eenvoudig terugkijken of opslaan. Voor een fijne kijkervaring dien je wel rekening te houden met een goede internetverbinding. Voor deze service is namelijk veel data nodig. Het terugkijken van programma’s gebeurt via het internet.
 

De conclusie is dus dat een goede voorbereiding op een internetverbinding een hoop kan opleveren. Zowel een goede internetverbinding als het voorkomen van een hoop frustratie of teleurstelling. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden, zodat je alles perfect aansluit op jouw behoeftes en wensen. Veel informatie kan je vinden op de website. Heb je toch nog vragen dan kan het zijn dat je liever hulp hebt van een expert. Deze kan je bereiken via onze website. Dan rest ons alleen nog om je veel succes te wensen met jouw weg naar een betrouwbare verbinding voor weinig geld.