Magnetron: Beste Magnetrons van 2024 op een rij

Je stopt er een maaltijd in, draait de knop rond, gaat iets anders doen en na tien minuten hoor je een piep. Je magnetronmaaltijd is klaar. Maar je kan natuurlijk nog veel meer met een magnetron. Popcorn maken, vlees ontdooien en zelfs hele maaltijden maken. De magnetron hoort thuis in elke keuken. Maar hoe voor welke magnetron kies je nu eigenlijk? In deze blog vertellen we jou alles over de magnetron.

Er was een tijd, voor de jaren 60, dat de wereld nog geen magnetron kende. Het was één van de eerste apparaten, naast de koelkast en de wasmachine, die het leven voor veelal huisvrouwen vergemakkelijkten. En nu kunnen we de magnetron niet meer wegdenken uit ons leven. 

De 6 beste Magnetrons

Dit zijn de beste magnetrons van dit moment.

1. Inventum MN205SZ – Solo-magnetron

Deze solo magnetron is zeer geschikt voor kleine huishoudens. Dat komt omdat het niet zo’n heel groot apparaat is. Met een netto inhoud van 20 liter heb je wel genoeg plek om je eten in te verwarmen. Solo staat voor het feit dat deze magnetron enkel en alleen een magnetron is en dus geen grillfunctie of ovenstand heeft. Je kan wel uit maar liefst 5 verschillende standen kiezen. Maar natuurlijk ook opwarmen, koken en ontdooien. Er zit een tijdklok op die loopt tot 35 minuten. Het vermogen van deze magnetron is 700 watt. De Inventum MN205SZ – Solo-magnetron is dan ook een degelijke en betaalbare magnetron waarop je kan rekenen. Eenvoudig in gebruik en van goede kwaliteit! 

Benieuwd naar de Inventum MN205SZ – Solo-magnetron? Bekijk dit item hier.

2. Sharp R-961INW – Combi-magnetron

Dit is een heel uitgebreide combin-magnetron. En daar is de rating dan ook zeker naar. 

De Sharp R-961INW – Combi-magnetron wordt erg positief ontvangen en dat is ook niet gek. Deze magnetron heeft een inhoud van 40 liter. Er zit een oven én een grillfunctie op. Als je wilt kun je kiezen uit maar liefst 14 verschillende automatische programma’s, 10 ontdooiprogramma’s en 6 verschillende vermogensniveau’s. Deze oven is een absolute alleskunner. Dat komt ook omdat je er hele gerechten in kan maken. Van kippenpootjes tot aan vis en van taartbodems tot aan pizza’s. Niets is te gek voor deze combimagnetron. Uiteraard verwarmt ‘ie ook gewoon en kun je ook producten ontdooien. Maar met deze magnetron in huis heb je genoeg om jezelf te voorzien van lekker eten! Ook lezen we veel over het gebruik van de magnetron. Deze is erg simpel en vanzelfsprekend. Dat zorgt ervoor dat iedereen gebruik kan maken van deze magnetron. Van jong tot oud! Ook wordt er in deze magnetron gebruik gemaakt van boven- en onderwarmte. Hierdoor wordt al jouw eten heerlijk en perfect verwarmt en heb je niet van die vervelende koude stukken in je avondeten. 

Benieuwd naar de Sharp R-961INW – Combi-magnetron? Bekijk dit item hier.

Samsung MS28F303TAS/EN – Solo magnetron

De Samsung MS28F303TAS/EN – Solo magnetron heeft een keramische binnenwand. En dat is heel prettig schoonmaken. Iedereen heeft weleens een maaltijd in de magnetron gestopt die leek te ontploffen met allemaal voedingsresten in de hele magnetron verdeeld? Met deze magnetron hoef je je geen zorgen te maken en wordt alles zo weer schoon. Verder heeft deze oven ook nog eens 16 verschillende automatische kookprogramma’s. En als je iets heel snel wilt ontdooien dan kan je kiezen voor de Power Defrost Functie. Houd er rekening mee dat deze magnetron geen grill- of ovenfunctie heeft. Maar daar is de prijs dan ook absoluut naar. De binnenzijde van deze magnetron is dus van keramiek en dat zorgt ervoor dat de binnenkant 7 keer beter bestand is tegen krassen en roest. En de binnenzijde blijft tot 99,9 procent meer vrij van bactieren. De binnenzijde verkleurt niet en de gladde textuur zorgt ervoor dat alles snel weer schoon is. Er zit verder ook een heel handige Eco Modus op deze magnetron waardoor je minder stroom verbruikt en daarmee bespaart. Leuk voor je portemonnee én voor het milieu! Al met al dus een heel handige en allesomvattende magnetron waarmee je heerlijke gerechten kan opwarmen en zelfs koken. 

Benieuwd naar de Samsung MS28F303TAS/EN – Solo magnetron? Bekijk dit item hier.

ETNA ECM153WIT – combi-magnetron

De ETNA ECM153WIT – combi-magnetron heeft een vermogen van 900 watt. Dit is handig want hierdoor kun je alles extra snel opwarmen. Ook heeft deze combi-magnetron een ovenfunctie. Hartige hapjes, zoete taartjes of het roosteren van een broodje? Geen probleem met de combi-magnetron! Voor de oven kun je rekenen op een vermogen van 2500 watt. Het draaiplateau heeft een diameter van 31,5 centimeter en dat is dus flink groot. Of je nu kiest voor een kant-en-klare-maaltijd of zelf aan de kook gaat. Deze magnetron kan jou helpen als e de beste. Door de ruimte kan er ook voor het gemak een pizza in. Ben je vergeten vlees of vis uit de diepvries te halen? Dan kan je kiezen voor een ontdooiprogramma. Ook zit er een kinderslot op, dat zorgt ervoor dat de kleinste van het gezin niet ongevraagd aan de magnetron gaan zitten. De oven kan maximaal 240 graden worden en de minimale stand is 140 graden. Als je jouw nieuwe magnetron registreert krijg je ook nog eens drie jaar extra garantie van het merk. Dat is toch ook wel mooi meegenomen! Een eenvoudig apparaat dat van goede kwaliteit is zonder de hoofdprijs ervoor te betalen! Dat is deze magnetron. 

Benieuwd naar de ETNA ECM153WIT – combi-magnetron? Bekijk dit item hier.

5. PRIMO PR201MG – Magnetron

Wie op zoek is naar een moderne magnetron komt al snel uit bij deze PRIMO PR201MG – Magnetron. Door de zwarte buitenkant is het namelijk een absolute blikvanger in jouw keuken. En dat is niet alleen omdat het een apparaat is dat er mooi uit ziet, maar ook nog eens goed werkt. Er zitten 5 verschillende vermogensinstellingen op. En door gebruik te maken van het plateau van 24,5 centimeter doorsnede kan er meer dan genoeg op. Je kan rekenen op een inhoud van 20 liter en een mooi eindsignaal dat laat weten dat jouw eten klaar is. Al met al een apparaat dat compact is, stijlvol en een mooie prijskwaliteit heeft. Verder lezen we ook goede recensies over het gebruik van het apparaat. Zeker wanneer mensen wat ouder zijn is het prettig als ze zelf de magnetron goed kunnen gebruiken. Dat is met dit apparaat zeker het geval! Dat komt zeker ook door het merk. Primo staat bekend om zijn betaalbare en handige apparaten die zeker aan de gemiddelde kwaliteitseisen weet te voldoen zonder dat daar de hoofdprijs voor betaald hoeft te worden. Echt een merk waar je als consument op kunt en durft te vertrouwen! Dus wie op zoek is naar een betaalbare en functionerende magnetron kan zeker eens bij dit exemplaar gaan kijken.

Benieuwd naar de PRIMO PR201MG – Magnetron? Bekijk dit item hier.

6. Severin MW 7892 

De meeste magnetrons van deze tijd zijn saai en hebben vaak ook nog eens een ontzettend lelijk uiterlijk. Dit terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Je kan best opzoek naar een magnetron die past bij jouw keuken of woning. Deze Severin MW 7892 is speciaal gemaakt voor een retro keuken. Hij heeft namelijk een retrolook en het lijkt alsof hij zo uit de jaren 60 komt. Je kan hem krijgen in 3 verschillende kleuren: rood, wit en blauw. 

Hij is heel makkelijk te bedienen. Zo heeft hij een vermogen van 700w en kan je zowel grillen als de verwarmstand gebruiken. In totaal heeft de magnetron een inhoud van 20 liter en een draaiplateau waardoor alles evenredig wordt opgewarmd. In totaal beschikt deze magnetron over 5 verschillende automatische kookprogramma’s en 5 warmtestanden. Hierdoor kan je al je gerechten moeiteloos opwarmen in de magnetron. 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van magnetron?

Je bent op zoek naar advies voor het aanschaffen van een magnetron? We helpen je hier graag mee. Laten we eerst eens kijken naar welke soorten magnetrons er zijn. In het volgende blok van dit artikel vind je meer uitleg over de verschillende soorten en hoe ze zijn ontstaan. Maar welke past er nu het beste bij jou. Kort gezegd: de ene kan alleen microgolven uitzenden, de andere heeft meer functies zoals grillen en een ovenstand. Heb je een inbouwoven dan heb je waarschijnlijk genoeg aan de eerste optie. Wil je nog meer kunnen doen? Dan is het verstandig om dus voor de meer uitgebreide magnetron te gaan. Tegenwoordig liggen de prijzen ook wel dicht bij elkaar dus je kan er ook voor kiezen om de uitgebreide versie te nemen als je die bijvoorbeeld mooier vindt. 


Je bent op zoek naar advies voor het aanschaffen van een magnetron? We helpen je hier graag mee. Laten we eerst eens kijken naar welke soorten magnetrons er zijn. In het volgende blok van dit artikel vind je meer uitleg over de verschillende soorten en hoe ze zijn ontstaan. Maar welke past er nu het beste bij jou. Kort gezegd: de ene kan alleen microgolven uitzenden, de andere heeft meer functies zoals grillen en een ovenstand. Heb je een inbouwoven dan heb je waarschijnlijk genoeg aan de eerste optie. Wil je nog meer kunnen doen? Dan is het verstandig om dus voor de meer uitgebreide magnetron te gaan. Tegenwoordig liggen de prijzen ook wel dicht bij elkaar dus je kan er ook voor kiezen om de uitgebreide versie te nemen als je die bijvoorbeeld mooier vindt. 

Maar waar kan je nog meer opletten bij het kopen van een magnetron? Het is vooral belangrijk dat je goed let op de inhoud van de magnetron. Een magnetron is zo opgebouwd dat er een vaak glazen plaat in ligt op een cirkel die gaat draaien. Op deze manier worden alle kanten van het eten warm doordat het draait langs de microgolven. Maar als je er te veel in wilt stoppen dan gaat het niet werken. De straling kan dan niet bij al het eten komen waardoor het langer duurt voordat het klaar is. Er zijn magnetron met een inhoud van 17 tot 25 liter. Ben je een student of alleenwonend? Dan kan je met een kleine magnetron waarschijnlijk wel uit. Er zijn ook combimagnetrons die tot maar liefst 40 liter doorgaan. Perfect voor een groot huishouden en perfect omdat je in een combimagnetron ook een ruime pizza kan stoppen. 

Programma’s en extra functies

Naast grill- en ovenstand kan je ook letten op andere extra functies. Zoals bijvoorbeeld kinderbeveiliging waardoor kinderen niet zomaar het systeem kunnen gebruiken van de magnetron. Een magnetron is niet gevaarlijk, maar wel als je er bijvoorbeeld voorwerpen van metaal in worden gestopt. Dan gaat het knetteren en kan er vuur ontstaan. Ook is het goed om te kijken welke programma’s er nog op zitten. Soms kan jezelf hele kookprogramma’s aanzetten zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Of denk bijvoorbeeld aan een tijdslot zodat de magnetron aanschiet en jij bij binnenkomst een warm hapje voor je neus hebt staan! Je kan ook kiezen voor een magnetron met een geheugen-toets zodat je bepaalde programma’s er zelf in kan zetten. En wist je dat je voor een goede magnetron helemaal niet zoveel geld hoeft te betalen? Magnetrons maar ook combimagnetrons heb je al voor een aantal tientjes en dat terwijl je er jaren plezier van kunt hebben.

Een magnetron is dus een handig apparaat om in de keuken te hebben staan. Een snelle snack of avondmaaltijd, even snel wat opwarmen of juist ontdooien. De kans is groot dat je een magnetron gaat waarderen wanneer je ‘m snel hebt staan. Juist omdat je ‘m voor van die kleine snelle klusjes wilt hebben. Denk aan het opwarmen van kliekjes of het flesje van de baby. Als je kiest voor een magnetron die voldoet aan jouw eisen dan zal je merken dat je nog heel lang plezier kunt hebben van een magnetron. Want dat hebben magnetrons door de jaren heen wel bewezen. Deze keukenhulpjes gaan heel erg lang mee. Ben je benieuwd naar het ontstaan van de magnetron? Lees dan nog even verder want daar vertellen we jou over de geschiedenis van de magnetron. 

Achtergrond: Wat is een magnetron en welke verschillende soorten heb je?

Een magnetron wordt ook een microgolfoven genoemd. Dat komt omdat er gebruik wordt gemaakt van microstraling. Hierdoor wordt het eten warm waardoor het eten wordt bereid. Tegenwoordig bestaan er ook combimagnetrons. Dit zijn magnetrons die ook gebruikt kunnen worden als ovens. De naam magnetron is ontstaan doordat er dus gebruik wordt gemaakt van een magnetisch veld. Al zijn wij het enige land ter wereld die de magnetron die naam heeft gegeven. Verder wordt het vooral microgolfoven genoemd. Zo ook bijvoorbeeld in Vlaanderen. Het was Philips die de eerste magnetron maakte in de jaren 60 in Nederland. En het geheel werd per ongeluk ontdekt door een Engelsman. Hij bedacht een nieuwe techniek met microgolven voor radarsystemen. 

We hadden het er net al even over dat er dus verschillende soorten magnetrons zijn. Je hebt de solo magnetron. Dit wordt ook wel de reguliere magnetron genoemd en kan enkel verhitten op basis van microgolven. Je kan vaak wel kiezen uit verschillende standen, denk bijvoorbeeld aan ontdooien. Maar dan heb je ook de combimagnetron. Dit betekent dat er dus nog een andere optie is, naast de microgolven. Vaak wordt deze gecombineerd met een oven of een grill. Je kan dan ook op die manieren eten bereiden in een kleiner apparaat dan een reguliere oven bijvoorbeeld. 

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is een magnetron ideaal. Niet alleen om eten in te bereiden, maar bijvoorbeeld ook om een warme pittenzak in te maken. Waar je ook voor kiest, een magnetron hoort thuis in keuken. Welke magnetron jij neemt kun je vinden in de lijst die we voor jou hier hebben opgesteld!