Slowjuicer: Beste Slowjuicers van 2023 op een rij

Een manier om gezond te zijn en te blijven, is door sapjes te drinken. Wist je dat je deze sapjes kunt kopen, maar je kan ze ook zelf maken. De slowjuicer is hier perfect voor! In dit artikel vertellen we jou alles wat je moet weten over de slowjuicer en daarnaast laten we jou zien welke slowjuicers op dit moment het beste zijn. Lees je mee?

Een slowjuicer perst als het ware de ingrediënten uit de groenten en fruit. Op deze manier blijven alle sappen in orde. Je haalt er veel meer uit dan wanneer je er bijvoorbeeld een smoothie van maakt.  

De 6 beste Slowjuicers 

Dit zijn de beste Slowjuicers van dit moment.

1.     KitchenBrothers Slowjuicer

Deze KitchenBrothers Slowjuicer is het echte werk. Met een sapbeker van 700 ml kun je voor het hele gezin de gezondste sapjes persen. En dat terwijl niemand er wakker van wordt door 80 dB geluid. Je kan alles schoonmaken door gebruik te maken van de handige borstel. Hierdoor maak je alle onderdelen los van elkaar schoon onder de kraan. Het langzame persen van de persschroef zorgt ervoor dat er maar 3% oxidatie vrijkomt bij het persen van groenten en fruit. Dat zegt je misschien niet direct iets, maar dit zorgt ervoor dat het lekker blijft en gezond en dat is precies wat je graag wilt. Hierdoor kan een sapje uit de supermarkt nooit tippen aan een zelfgemaakt sapje. Er zit simpelweg minder vezels, antioxidanten, mineralen en vitamines is. Het beste is dan ook dat je direct het drankje opdrinkt zodat alles behouden blijft. En jouw lichaam kan genieten van het koude sap zonder schuim. Deze KitchenBrothers Slowjuicer houdt je sap koel terwijl het wordt geperst en zorg voor maximale sapopbrengst. Uiteraard is deze slowjuicer ook vrij van BPA en voorzien van een CE-markering. Zodat je dit product helemaal veilig en voor het hele gezin kan gebruiken. Er zit een handig schoonmaakborsteltje bij. 

Benieuwd naar de KitchenBrothers Slowjuicer? Bekijk dit item hier.

2.     Omega VSJ843RS

Wil jij sap maken van zowel harde als zachte groentes en fruitsoorten? Dan kom je al snel uit bij de Omega VSJ843RS. Dit vernieuwde model is nog beter dan eerst. Denk aan groentes zoals bleekselderij, wortels, paprika, radijsjes, tomaten en kool. Groentensapjes in combinatie met bijvoorbeeld appel of banaan zijn heel erg lekker. Je kan deze groentens die vol zitten met vezels elke dag drinken. En zeker wanneer het uit zo’n kwalitatief sterk apparaat komt. Ook maak je dit apparaat heel gemakkelijk schoon. Giet een glas halfwarm water door de slowjuicer. Zet ‘m even aan op sapstop en voor je het weet is de hele binnenkant schoongespoeld. En dat in 5 minuten tijd! De vernieuwde persschroef zorgt ervoor dat er nog meer sap uit de produceten komen. En zit er te veel groenten of fruit in? Dan slaat het apparaat uit veiligheid uit. Hoewel de prijs niet heel laag is, krijg je daar dus wel een machine voor terug die precies doet wat het belooft en nog beter. Eenvoudig in gebruik, goede kwaliteit. Door de verschillende filters kan je beslissen of je meer of minder pulp in je sap wilt krijgen. En dat alles terwijl de smaak van de producten volledig hetzelfde blijven. 

Benieuwd naar de Omega VSJ843RS? Bekijk dit item hier.

3.     Sieham Slowjuicer

Zou jij elke dag wel een lekker sapje uit de Sieham Slowjuicer willen toveren? Dat is geen probleem. Deze slowjuicer zorgt ervoor dat al het sap uit jouw groenten en fruit wordt gedrukt met als gevolg dat het pulp dat overblijft zo ongelooflijk droog is dat je wel moet geloven dat al het sap in jouw drankje zit. Je krijgt er een sapbeker bij van 500 ml waar je dus twee heerlijke sapjes uit kunt halen. Doordat er maar 60 dB aan geluid uit het apparaat komt kun je op elk gewenst moment de slowjuicer gebruiken. Zelfs midden in de nacht of in de ochtend. Wie tot diep in de celstructuur van groenten en fruit gaat kijken ziet dat de slowjuicer ervoor zorgt dat alle vitamines, enzymen en mineralen intact blijven wanneer je gaat slowjuicen waardoor je zeker weet dat jij het beste van het beste kan opdrinken. Geen schuim, meer sap en drogere pulp daar kan je op rekenen met deze slowjuicer. Ook goed om te weten: het sap wordt niet stiekem door het apparaat een beetje verwarmt maar blijft juist lekker ijs- en ijskoud. Het apparaat is compleet vrij van BPA en dus veilig te gebruiken door het hele gezin. 

Benieuwd naar de Sieham Slowjuicer? Bekijk dit item hier.

4.     DKProducts Slowjuicer

Voor iedereen die gek is op gezonde sapjes is de DKProducts Slowjuicer. Dit apparaat haalt wel 90% van het sap uit groenten en fruit. Dat is dus niet alleen heel gezond. Het is ook nog eens heel duurzaam! Het apparaat is gemaakt van roestvrijstaal, waardoor ‘ie heel degelijk en stevig is. Daarnaast zit er een anti-slip design op waardoor je ook niet bang hoeft te zijn dat het apparaat wegglijdt als je aan het juicen bent. Het geluid is erg laag waardoor je niemand wakker maakt in de ochtend als je een sapje wil gaan maken. Er zitten twee verschillende versnellingsstanden op waarmee je alles uit het sapje kan halen. 

De grote opening is prettig omdat je op deze manier je groenten en fruit niet in zulke kleine stukjes hoeft te hakken. Al met al is dit apparaat ongelooflijk gebruiksvriendelijk en veilig in gebruik. Wat ook prettig is bij deze slowjuicer is dat het apparaat makkelijk te reinigen is. Je kan je voorstellen dat alles goed schoongemaakt moet worden omdat je niet wilt dat er restjes achterblijven. Dit kan een flink klusje zijn. Bij dit apparaat spoel je alle losse onderdelen af onder de kraan en stop je ze zo in de vaatwasser. 

Benieuwd naar de DKProducts Slowjuicer? Bekijk dit item hier.

5.     Taylor Swoden Slow Joy 30LHW

Voor wie wilt gaan beginnen met het maken van de lekkerste verse groenten- en fruitsapjes kan flink op weg worden geholpen met de Taylor Swoden Slow Joy 30LHW. Dit apparaat is namelijk perfect voor het maken van de lekkerste sapjes. Met een vermogen van 200 watt en een capaciteit van een liter kun je een hoop sapjes maken. Deze slowjuicer is dus op basis van een trage persing. Hierdoor behoudt groenten en fruit zijn vezels en voedingsstoffen. Precies wat je graag wilt voor een gezond sapje! Dit komt ook omdat er simpelweg minder zuurstof bij komt hierdoor behoudt een sapje zijn volle en rijke smaak en kun jij genieten van het gezondste stukje van groenten en fruit. Wist je dat je met dit apparaat ook sorbetwijs kan maken. Als je bevroren fruit ongeveer 20 minuten voor dat je het in de slowjuicer stopt uit de vriezer haalt en dan in de slowjuicer stopt krijg je het gezondste ijs ooit! 

Benieuwd naar de Taylor Swoden Slow Joy 30LHW? Bekijk dit item hier.

6. Philips Avance HR1946/70 slowjuicer 

Ben je opzoek naar een goede slowjuicer? Dan kom je waarschijnlijk al snel uit bij de Philips Avance HR1946/70 slowjuicer. Deze staat namelijk boven aan als het gaat om kwaliteit. De prijs ligt tegen de tweehonderd euro, maar dan krijg je ook echt wat in huis. Door deze slowjuicer hoef je niet meer alle groentes en fruit te snijden voordat je er een sapje van maakt. Daarnaast verwerkt hij met gemak alle soorten groentes. Of ze nu wat harder zijn of lekker acht. 

Je kan van deze slowjuicer bijna alles afkoppelen. Hierdoor hoef je niet ingewikkeld alles met de hand schoon te maken. Je kan het allemaal na gebruik met gemak in de vaatwasser doen. Als wij de vele reviews mogen geloven dan haal je echt een parel in huis wanneer je gaat voor deze Philips Avance slowjuicer. Dit is misschien wel onze meest favoriete slowjuicer, maar helaas is de prijs een stuk hoger dan de nummer één. 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van slowjuicer?

Het één is zeker het andere niet. Ben je dus op zoek naar een slowjuicer, dan wil je niet thuiskomen met een sapcentrifuge. Dat laatste zorgt er namelijk voor dat het sap als het ware op hoge snelheid eruit wordt geslingerd. Hierdoor heb je straks een heerlijk drankje, maar je mist belangrijke vitamines en voedingswaarden. Een slowjuicer pakt het namelijk anders aan. Die draait niet rond maar zorgt er eigenlijk voor dat de groentes en fruit langzaam worden gekneusd. Op deze manier druk je als het ware de sap eruit. Hierdoor kun je niet alleen producten met veel sap gebruiken, zoals je bij een sapcentrifuge vooral sinaasappels zal gebruiken. Bij een slowjuicer kun je ook bladgroentes of bleekselderij omtoveren in sap. 

Het klinkt alsof een slowjuicer dus heel langzaam te werk gaat. Maar dat valt uiteindelijk wel mee. Het werkt snel en je kan alles wat je in jouw sapje wilt krijgen door een buis drukken. Op deze manier krijg je snel een gezond sapje zonder dat de voedingsstoffen verloren gaan. 

Single of twin? 

Er zijn verschillende soorten slowjuicers op de markt te vinden. Als je wilt weten voor welke je moet gaan dan zie je dat niet direct aan de buitenkant. Een single gear betekent eigenlijk dat je het apparaat moet zien als een soort vijzel. Er breekt dan één pin door de groentes en fruit. Terwijl bij single het een soort vijzel is waartussen de groentes en fruit worden geknakt. Bij de tweede optie wordt net iets meer juice eruit geperst waardoor die dus efficiënter werkt. Al hangt daar natuurlijk ook wel een klein prijskaartje aan. 

Wat zijn de voordelen van sap?

Misschien denk je: waarom heb ik een compleet apparaat nodig voor alleen sap? Sap is heel erg gezond en er zitten heel veel voordelen aan sap. Zeker wanneer je het moeilijk vindt om bijvoorbeeld de dagelijks hoeveelheid groenten en fruit binnen te krijgen. Door te genieten van sap kan je dit te kort gemakkelijk aanvullen. Op deze manier krijg je dus genoeg groenten en fruit binnen. Een slowjuicer is daarnaast een heel sterk apparaat. Doordat alles met een laag tempo gebeurt hoef je niet bang te zijn dat het snel slijt. Daarnaast is dit apparaat heel stil, waardoor je niet het hele huis wakker maakt voor een lekker sapje. En als je te veel sap hebt gemaakt kan je het ook nog eens zo in de vriezer stoppen. 

Verder heb je ook nog maar weinig afval van groenten (zoals boerenkool) en fruit wanneer je dit apparaat gebruikt. Terwijl dat bij een sapcentrifuge wel het geval is.

Zitten er ook nadelen aan het apparaat?

Dit apparaat klinkt natuurlijk helemaal perfect, maar er zitten ook kleine nadelen aan. Zo is het apparaat heel erg groot. Er komt een aardig groot apparaat straks bij jou op het aanrecht staan. Houd daar dus goed rekening mee. Ook duurt het wat langer om sap te maken dan wanneer je een blender bijvoorbeeld gebruikt. Je moet geen haast hebben in de ochtend. Al kan het schelen om alles alvast te hebben gesneden de avond ervoor.  

Achtergrond: Wat is een slowjuicer en welke verschillende soorten heb je?

Al heel wat jaren zijn we ons bewust van het feit dat we gezond moeten eten. We bewegen, lekker op wat we eten en drinken en in de ochtend gooien we er graag een lekker sapje in. Dat sapje maak je zelf met een slowjuicer. Je kan je sap voorzien van tarwegras, bladgroenten, bananen en appels. Eigenlijk alles kan je wel in een slowjuicer stoppen met als resultaat dat je heerlijke sapjes hebt. Er zijn niet zoveel verschillende soorten slowjuicers, maar het verschil zit ‘m bijvoorbeeld wel in het toerental. Hoe hoger een toerental is, hoe sneller een apparaat sap maakt van bijvoorbeeld jouw bleekselderij. Verder heb je ook nog een verticale insteek of een horizontale insteek. 

Dat betekent of je jouw groentes van boven erin moet steken of vanaf de zijkant. Maar het is ook goed om te letten op de persopbrengst. Want hoeveel van wat jij erin steekt komt eruit als sap. Dit lees je vaak in de reviews. Daar vind je tenslotte een eerlijk verhaal. Maar let op ook op de pulpopvang. Want wist je dat je met de pulp ook nog van alles kan doen? Denk bijvoorbeeld van het maken van gezonde cakjes. Een slowjuicer is ideaal wanneer je jezelf wilt voorzien van een flinke shot gezond sap. Want gezond sap koop je niet in de winkel. Dat maak je gewoon zelf! Dus let enerzijds op de mogelijkheden die je bij een slowjuicer hebt en anderzijds op de toerental. Dan heb je straks een ideale slowjuicer in huis! 

Conclusie

Zoals je misschien ondertussen wel weet zijn sapjes dus helemaal in. Juist daarom willen mensen graag ook thuis kunnen genieten van de lekkerste en gezondste sapjes. Een slowjuicer is hiervoor het perfecte apparaat. Een sapje zorgt ervoor dat je heel veel vitamines in één keer naar binnen krijgt. Een slowjuicer zorgt ervoor dat deze allemaal behouden blijven.