Mandoline: Beste mandolines van 2024 op een rij

Ben jij opzoek naar een handig hulpmiddel voor in de keuken? dan kom je al snel uit bij een mandoline. Zo kan jij alles snijden en raspen binnen een korte tijd. In plaats van alles met een mes in stukjes te moeten snijden kan je het nu doen met een handige mandoline. Dit maakt het leven in de keuken een stuk makkelijker. Je kan dus wortels snijden, maar met een goede mandoline kan je meer dan alleen een wortel snijden. Ook frietjes of zelfs plakjes kaas snijden kan nu met de mandoline. Daarom hebben wij er voor je 6 van de beste op een rij gezet, zodat jij zelf kan kiezen welke jij het beste vindt. 

De 6 beste mandolines 

De Buyer Swing Mandoline 

Met deze mandoline zal je swingend in de keuken staan. Hij werkt namelijk geweldig en is voorzien van extreem scherpe en goede messen. Het is een staande mandoline waardoor jij niet iets extra’s hoeft vast te houden. Doordat hij ook gemaakt is met goed aluminium kan je flink wat kracht uitoefenen zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken dat hij afbreekt. Dit kan bij goedkopere mandolines nog weleens het geval zijn. De Buyer Swing mandoline is zo ontwikkeld dat hij een vaste vingerbeschermer heeft. Je haalt deze eraf en je doet je product erop. Vervolgens kan je hem weer makkelijk vastmaken aan de mandoline. Zo raak je hem ook niet snel thuis. 

Gebruikers zijn zeer te spreken over deze mandoline en ook wij zien dat dit een gouden product is die zeker een plaats mag krijg op de nummer één in deze lijst. Er zitten verschillende mesjes bijgeleverd zodat jij verschillende groentes en fruitsoorten geweldig kan snijden. De messen zijn van roest vrij staal en hij werkt dus zeer ergonomisch. Wil jij liever niet met de hand afwassen, deze mandoline kan gewoon in de vaatwasser. 

Benieuwd naar de De Buyer Swing mandoline? Kijk dan hier

Mastrad V-Blade mandoline

Hier hebben wij een iets goedkopere mandoline in de lijst gezet. Deze mandoline is ondanks zijn prijs zeker weten perfect voor in iedere keuken. Nog een klein extra voordeel, wanneer je eer ook één voor de buurman haalt krijg je een extra korting. De mandoline is weer een staande. Je bepaalt zelf in welke hoek jij hem neerzet. Het hangt natuurlijk ook af van waar jij het in wil opvangen en hoe jij het prettigste werkt. In totaal krijg je 4 verschillende messen en zal je zien dat je in allerlei soorten en maten de ingrediënten kan snijden. 

Omdat je kan raspen en snijden is dit natuurlijk een mandoline die zeker weten geschikt is voor in iedere keuken. Daarnaast heeft hij roest vrij stalen mesjes en is hierdoor zeer geschikt voor in vaatwasser. Omdat hij ook nog eens gemaakt is van kunststof krijg je niet snel vieze vlekken op de mandoline. Het is een compact mandoline en je kan hem daardoor fijn opbergen in een keukenkastje. In totaal krijg je 2 jaar lang garantie op dit product. Dit vinden wij geweldig, want hieraan kan je zien dat de producent vertrouwen heeft in zijn producten. 

Benieuwd naar de Mastrad V-Blade mandoline? Kijk dan hier  

Saveur Royal premium mandoline 

Dit merk zien we steeds vaker terugkomen voor dit soort handige keukenproducten. Dit is omdat ze vaak van goede kwaliteit zijn en ze zijn niet gelijk te duur. Wij zien ook aan de reviews dat veel gebruikers enorm tevreden zijn met dit product. Naast de vingerbeschermer krijg je nog iets extra’s bij deze mandoline. Je krijgt namelijk een paar met handschoenen. Deze handschoenen kan je gebruiken om de ingrediënten tot aan het einde te snijden. Deze handschoen kan namelijk niet doorboort worden met een mes. Geen zorgen dus om je veiligheid. 

De mandoline zelf heeft in totaal zeven verschillende opzetstukjes. Deze snijden allemaal op een andere manier. Wil jij dus reepjes, plakjes, dunne reepjes of geribbelde plakjes? Met deze mandoline kan het allemaal en dat voor een zeer schappelijke prijs. Je hebt hem na bestelling ook al de dag erna in huis. Deze mandoline is helemaal BPA-vrij, dit betekent dat er kunststof is gebruikt waar jij niet ziek van kan worden. Ook kan hij gewoon in de vaatwasser al raden wij aan om hem gewoon met de hand schoon te maken om er nog langer plezier van te hebben. 

Benieuwd naar de Saveur Royal premium mandoline? Kijk dan hier

Lurch spiral mandonline

Dit is niet een mandoline die je iedere dag ziet. Ben jij weleens bij de slager geweest? Dan zie je misschien weleens hoe hun de plakjes maken of hoe er reepjes gehakt worden gemaakt. Deze mandoline werkt in principe hetzelfde. Je zet het product dat je wil gaan snijden om een rol. Deze drukt tegen messen aan en vervolgens kan je gaan draaien. De gebruikers van dit product zijn er zeer over te spreken. Juist omdat het zo’n apart product is staat hij bij ons in de lijst. 

Met drie verschillende messen kan jij precies doen wat je wil doen. De messen zijn gemaakt van staal en dit staal blijft voor langere tijd goed. Het is dus echt een duurzaam product. De hele mandoline heeft antislip hierdoor slipt hij niet weg op het aanrechtblad. Tijdens het snijden zal er een stuk groente overblijven, deze kan je dan weer ophakken en snijden met een apart mes. Het enige nadeel van deze mandoline is dat hij een stuk groter is dan andere mandolines waardoor je hem minder makkelijk kan opbergen. 

Benieuwd naar de Lurch Spiral mandoline? Kijk dan hier

Genius Nicer Dicer Cube mandoline

Misschien ken je deze wel van televisie. Hij is veel voorbijgekomen, en dat is niet zomaar. Deze mandoline is namelijk ideaal voor in je keuken en zal alles tot in de perfectie kunnen snijden. Dat maakt dat hij bij ons ook op de vijfde plek in de lijst terecht komt. In totaal krijg je 12 verschillende snijbladen waarmee je uit de voeten kan. Van een rasp tot een schaaf hij heeft ze allemaal. De kubusvorm maakt het makkelijk om zowel met de hand te werken als hem gewoon neer te zetten. 

Het is een opvallende machine, maar alles wat je nodig hebt zit in de kubus. Zo kan je ook alles naderhand weer gemakkelijk opbergen. Heb je jouw groentes gesneden, dan worden ze gelijk opgevangen in een kunststof bak. Wij vinden dit toch wel de beste mandoline wanneer het gaat om compactheid. Want je hebt dus alles bij je in een enorm klein formaat. Vooral wanneer je een kleinere keuken hebt of je gaat misschien op vakantie is dit een handige mandoline. Je kan er veel kanten mee op en raakt hem door zijn kleur ook niet snel kwijt. 

Benieuwd naar de Genius Nicer Dicer Cube mandoline? Kijk dan hier

Gopro V-blade mandoline 

Je ziet steeds vaker dit soort mandolines op de markt. Dit heeft vooral te maken met de gemakkelijke werking van een V-blade model mandoline. Je kan hem namelijk ontzettend goed bedienen en hij heeft een betere bescherming dan veel andere mandolines. Ook gebruikers zijn helemaal weg van de Gopro V-blade mandoline. Je bespaart ontzettend veel kostbare tijd op het bereiden van je gerechten. Het werkt snel en makkelijk. 

Door aan de knoppen te draaien verander je de vorm van de gesneden groentes. Zo kan je kiezen voor blokjes, plakjes, sliertjes enz. Dit allemaal in een handomdraai. Daarnaast heeft hij inklapbare pootjes. Zo kan je hem gemakkelijk weer terug in de kast zetten. Door de opstaande rand kan je hem ook makkelijk boven een Tupperware bakje zetten. Tijdens het snijden valt alles gelijk in het bakje en hoef je later niet alles in het bakje te doen. Deze mandoline is één van de betere op dit moment. 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van mandolines?

Natuurlijk moet je goed opletten dat je niet een miskoop doet bij een Mandoline. Wij hebben daarom een aantal tips op een rij gezet zodat jij een goede en betrouwbare mandoline aanschaft. Er zijn mandolines in alle soorten en maten. Je kan mandolines gebruiken die voor meerdere doeleinden goed te gebruiken zijn. Sommige mandolines zijn dan weer geschikt voor een bepaalde soort groente of fruit. Wij letten ook op duurzaamheid, want voor je het weet koop je een kat in de zak en is hij binnen de kortste keren stuk. 

Verwisselbare mesjes 

Wij vinden het heel handig wanneer een mandoline verwisselbare mesjes heeft. Op deze manier kan je constant blijven wisselen wanneer je bijvoorbeeld weer een ander product erbij pakt. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld van raspen naar snijden wil gaan. Bij goede mandolines heb je vaak zo’n 6 tot 8 verschillende mesjes. Deze kan je ook gemakkelijk op en afklikken met een goed werkend systeem. Wanneer dit niet zo is, dan kan je beter zoeken naar een andere mandoline waarbij dit goed werkt. Wil jij een mandoline voor verschillende producten gebruiken kies voor één met verwisselbare mesjes

Vingerbeschermer 

Een mandonline kan zomaar als een wapen gebruikt worden. Het is namelijk een extreem scherm en gevaarlijk keukenapparaat. Het ziet er misschien onschuldig uit, maar je zou niet de eerste zijn die het topje van zijn vingers verliest. Daarom heb je mandolines die een handig opzetstuk erbij hebben. Je kan dan je product hierop vast maken, en vervolgens zijn je vingers goed beschermd tijdens het snijwerk. Wij raden dan ook echt aan om te kijken of deze bij je mandoline zit. Zo kan je het volledige product gebruiken zonder dat het je jouw veiligheid in gevaar brengt. 

Duurzaamheid 

We hebben het nu niet over hoe hij geproduceerd is, maar we hebben het over hoe lang de mandoline mee kan gaan. Wanneer je een goedkope mandoline koopt kan je ervan uitgaan dat de mesjes binnen korte tijd kapotgaan. Ook zijn vaak de verwisselbare mesjes en de kunststof niet van hoge kwaliteit. Hierdoor breken onderdelen waarschijnlijk sneller af en heb je na korte tijd al een kapotte mandoline. Wil jij een mandoline waarmee jij lange tijd kan werken, dan raden wij aan om te gaan voor een mandoline die iets duurder is. Je kan dan uitgaan van een beter kwaliteit en dit is veel duurzamer. 

Scherpe messen 

Waar messen van een mandoline aan het begin nog enorm scherp kunnen zijn zie je vaak dat ze na gebruik al snel achteruitgaan. Dit heeft alles te maken met het soort messen die worden gebruikt. Wil jij een mandoline met messen die lange tijd mee kunnen gaan dan kies je voor roest vrij stalen messen. Deze messen roesten niet nadat ze in contact zijn geweest met vocht. Wat bijna altijd zo is wanneer jij groentes gaat snijden. Dus let er goed op dat je een mandoline koopt met de juiste en scherpe messen. 

Garantieperiode 

Als laatste komen we aan bij een de garantieperiode. Je ziet vaak bij goedkope mandolines dat er geen garantie op zit. Dit heeft alles te maken met de kwaliteit van het product. Wanneer de kwaliteit tegenvalt zal een merk dit zelf ook weten. Voordat ze allerlei boze klanten krijgen die hun producten gaan terugsturen zeggen ze: ‘wij geven geen garantie’. Koop geen mandoline als je geen garantie krijgt is ons advies. Een garantieperiode van minimaal een jaar is heel gebruikelijk ook bij mandolines. 

Achtergrond: Wat is een mandoline en welke verschillende soorten zijn er?

Een mandoline heb je in alle soorten en maten. Zo is het van origine een rasp. Wanneer je bijvoorbeeld kaas of een aardappel wil raspen gebruik je een mandoline. Tegenwoordig heb je een mandoline in meerdere vormen en maten. Deze zijn gemaakt om snel eten te kunnen raspen of snijden. Je hebt vaak ook verschillende opzetstukken zodat je verschillende producten kan snijden wanneer je maar wil. 

Je hebt natuurlijk verschillende soorten mandolines. Hieronder zetten wij de belangrijkste soorten voor je op een rij.

Handmandoline 

De handmandoline vinden wij niet de meest ideale wanneer jij veel werk tegelijk moet doen. Dit ook omdat je hem constant moet vasthouden en natuurlijk op een bepaalde plek moet houden zodat niet al het eten ernaast valt. Maar het kan een hele goede mandoline zijn voor meer precisie werk. Zo zal je in echte professionele keukens vaker handmandolines zien. Want je kan namelijk echt tot in de perfectie de stukjes snijden of raspen. Denk aan het raspen van truffel bijvoorbeeld. 

Staande mandoline 

Deze staande mandoline hoef je niet vast te houden wanneer je er mee aan het werk bent. Dit is ideaal voor grotere hoeveelheden. Zo kan je er een bakje onder zetten die alles opvangt. Wij vinden dit dan ook een mandoline die voor eigenlijk de meeste keukens wel geschikt is om te gebruiken. 

Conclusie: 

Wij raden aan om niet zomaar de eerste de beste mandoline te kopen. Kijk goed welke mandoline past bij het werk dat jij gaat doen. Je kan een hele goede mandoline kopen. Maar wanneer jij nooit gebruik maakt van hele delicate producten werkt een goedkopere variant net zo goed. Daarom zouden wij zeggen kies voor in een gewone keuken een gewone mandoline.