De beste pannensets van 2024 op een rij

/

Jij bent een echte keukenprins of prinses. Dan wil je natuurlijk een goede pannenset in huis halen. Die oude mag misschien wel een keer de deur uit, want iedere keer dat je een eitje bakt gaat er weer een laagje van de antiaanbak verloren. Om de knoop uit je maag te halen wil je een goede pannenset. Wij hebben in dit artikel alles staan wat je maar nodig hebt om de beste pannenset van het moment te vinden. Zo hebben wij de beste op een rij gezet en geven we je wat insiders over waar je aan moet denken wanneer je een nieuwe pannenset wil gaan kopen. Dus doe maar vast nieuwe boodschappen en op naar weer een lekker gebakken eitje in de ochtend. 

De 6 beste pannensets 

Wij proberen je een goed overzicht te geven van de beste pannensets van dit moment. Het kan zijn dat een set bestaat uit 3 tot 7 pannen. Vaak hebben we het over delen, maar hier gelden ook de deksels van de pannen mee, dus kom niet bedrogen uit en lees goed de tekst voor je een pannenset besteld. 

BK Q-linair RVS pannenset 

Er is een reden dat deze pannenset boven aan de lijst staat. Zo staat BK bekend om de hoogwaardige pannen voor een gangbare prijs. Je betaalt natuurlijk meer dan pannen van de Aldi, maar daarvoor krijg je ook een hoop aan kwaliteit terug. Zo heeft deze lijn met pannen maar liefst verschillende internationale prijzen gewonnen. Niet alleen voor het design, maar ook voor de weerbaarheid van de pannen. Ze zijn enorm duurzaam en kunnen wel tegen een stootje. Wist je dat deze pannenset zelf bestand is tegen warmtebronnen als een oven of inductie. 

Vaatwasser bestendige pannen bestaan zeker, maar het wordt toch altijd afgeraden. Dit is hetzelfde bij deze pannenset van BK, zo kunnen ze zeker in de vaatwasser, maar kan je het beter niet doen. Dit is beter voor de pannen. Een nadeel kan zijn dat je de pannenset misschien te zwaar vindt. Dit komt doordat de pannen van roest vrij staal zijn gemaakt. Dit geeft ze wel weer die duurzame feel. 

Benieuwd naar deze BK Q-linair RVS pannenset? Bekijk ze hier.  

Greenpan Mayflower Keramische pannenset 

Dit is een pannenset wanneer je ook wil nadenken over het milieuvriendelijke aspect. Het maken en ontwikkelen van pannen gebeurd vaak niet op een milieuvriendelijke manier. Zo zijn de stoffen die gebruikt worden voor de productie vaak schadelijk. Deze pannen van Greenpan zijn duurzaam geproduceerd en gaan ook gelijk een hele lange tijd mee. Ze zijn gemaakt van een gezonde tehrmolon variant. Dit is een antiaanbaklaag die niet schadelijk is voor jouw gezondheid. Wel zo zijn natuurlijk wanneer je aan het koken bent. 

Deze pannenset kan zeker wel tegen een stootje. Wanneer jij dagelijks ze zal gebruiken kan je er ongeveer zo’n 5 jaar mee doen. Als jij ze goed onderhoud en vaak invet wanneer je ze wegzet nog veel langer. Dit zijn tips die vaak niet worden gegeven, maar hier heb jij hem gratis. Deze pannenset komt ook nog met een vergiet, pastalepel en bijpassende opscheplepels. Zo heb je een complete set bestaande uit pannen en toebehoren. 

Benieuwd naar de Greenpan Mayflower keramische pannenset? Bekijk ze hier

BK Excellent pannenset 

En nog een pannenset van BK in deze lijst. Na hun Q-linair modellen hebben we hier ook de Excellent pannenset. Deze zijn iets goedkoper, maar ook zeker geschikt voor in een normaal huishouden. Doordat je iets minder betaalt kan je er ook nog accessoires bijhalen. Kook jij niet op het gas, dan is dat geen probleem. Met deze pannenset kan je koken boven halogeen, elektrisch en inductie. Wanneer jij gaat verhuizen dan is het dus geen probleem om de pannenset mee te nemen naar de nieuwe woning. 

Wat misschien wel heel fijn is dat de pannenset in de vaatwasser kan. Dat zie je bij veel pannensets niet omdat dan de anti aanbak laag er sneller af gaat. Ook is hij voorzien van goede edelstalen. Hierdoor zal de pan gelijkmatig verwarmen en wordt dus alles even goed warm in de pan. Ook krijg je er een glazendeksel bij. Zo kan je in deze pannenset ook heerlijke bakgerechten klaarmaken. 

Benieuwd naar de BK Excellent pannenset? Bekijk ze hier

WMF Provence Plus pannenset 

Goede betaalbare pannen zijn moeilijk te vinden. Nja, ze zijn wel te vinden maar dan krijg je vaak ook een slechte kwaliteit. Wij hebben deze pannenset in onze lijst staan omdat hij eigenlijk alles heeft wat jij je maar kan wensen. Zo zijn ze goed betaalbaar en voldoen ze eigenlijk aan veel van de gewenste eisen. Ze zijn voorzien van een TransTherm bodem, dit zorgt ervoor dat de pan gelijkmatig wordt verwarmd. Ook kan je op verschillende ondergronden koken. Van gas tot halogeen en van inductie tot keramisch. Dit is geen enkel probleem. 

Wat ook handig is aan deze pannen, ze hebben een goede handgreep. Bij veel pannensets zien we toch nog dat de handgrepen een beetje te wensen overlaten. Zo zijn ze vaak alleen vast te pakken met een vaatdoek, dit is natuurlijk niet fijn. Deze WMF pannenset heeft een handgreep die je gewoon kan vastpakken nadat hij op het vuur heet gestaan. Wanneer je een wok nodig hebt of een koekenpan moeten we je wel helaas teleurstellen. Deze zit niet bij de pannenset in. 

Benieuwd naar de WMF Provence Plus pannenset? Bekijk ze hier

Tefal Expertise pannenset

De naam zegt het natuurlijk al een beetje. Deze pannenset is perfect te gebruiken voor goed koks. Zo heb je geen expertise nodig voor deze pannen, maar kan je er wel alles mee. Het is wel een ander soort pannenset dan in de rest van de lijst. Want hij bestaat alleen koekenpannen. Dit is natuurlijk niet erg, maar is wel goed om te weten. Je kan ook twee pannensets met elkaar combineren zodat je toch de juiste pannen hebt. 

Deze pannen zijn voorzien van een antiaanbaklaag. Dit is de titanium versie en deze zou geschikt moeten zijn voor langdurig gebruik en maximale verhitting. Deze anti aanbak laag is trouwen ook 100% veilig. Dat is wel zo fijn om te weten. Het gebruik van boter of olie is niet per se nodig, maar wij raden het toch maar aan. Je kent de rode spot van Tefal wel, deze hebben ze ook in deze pannenset weer doorgevoerd en daarmee weet je zeker dat je goud in huis haalt. Wij vinden dit dan ook één van de betere op de markt op dit moment. 

Benieuwd naar de Tefal Expertise pannenset? Bekijk ze hier . 

BK Conical pannenset 

Een pannenset kiezen is altijd moeilijk. Maar de kans is erg groot dat je uitkomt bij BK. Ook in deze lijst staan natuurlijk weer een aantal pannensets van BK. Dit is de BK Conical 5-delige pannenset. Je betaalt rond de 200 euro voor deze pannenset, maar dan heb je er ook één die je leven lang mee zal gaan. Daarnaast is hij bestendig voor in de vaatwasser. Al raden wij toch altijd aan om met de hand af te wassen. Daarmee hou je de staat van je pannen toch nog het beste. 

De BK Conical pannenset is gemaakt voor alle warmtebronnen. Je kan ze zelfs in de oven zetten. Helaas moet je dat wel met pannenlappen doen, de handgrepen kunnen namelijk heet worden. Heb jij tijdens het koken even geen tijd om een maatbeker op te zoeken? Dan heb je een maatverdeling aan de binnenzijde van de pan. Wat ons betreft een ideale pannenset voor in iedere keuken. 

Ben je benieuwd naar de BK Conical pannenset? Kijk dan hier 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van pannensets?

Er is zoveel te zien op het internet en er zijn zo veel websites die beweren dat ze de beste spullen in huis hebben. Goede marketing hoeft niet te betekenen dat de reis één van de beste van je leven gaat worden. Omdat het toch lastig is om te beslissen welke pannenset past in jouw keuken hebben wij een lijst gemaakt met dingen om op te letten. Zo kan je letten op de warmtebron en waarvoor de pannenset nu eigenlijk bedoeld is, ook wil je de inhoud weten van de pan. Want wat ga je bereiden? De handgrepen is ook wel iets om beter naar te kijken en zo zijn er nog meer dingen. Lees het in deze volledige gids. 

Inhoud 

Wat kan er in een pan? Het prettige bij een pannenset is dat je niet voor één maar gelijk voor meerdere pannen gaat. Maar ook dan is het belangrijk dat je weet voor hoeveel je het nodig hebt. Heb jij een groot gezin dan zal je voor meer mensen tegelijk moet koken. Op dat moment moet je een pannenset kiezen met een grotere inhoud. Dus kijk altijd naar een juiste combinatie. 

Warmtebronnen 

Bij sommige pannensets is het voordeel dat je ze kan gebruiken op verschillende warmtebronnen. Het ideale hieraan is, je hoeft niet na te denken wanneer je ze op het vuur zet. Ook wanneer je gaat verhuizen is dit natuurlijk ideaal. Maar een pan die geschikt is voor één enkele warmtebron heeft ook weer een hoop voordelen. Kies daarom iets dat bij je past, wissel je vaak van vuur met dezelfde pan of blijf je lekker wonen waar je woont de komende jaren? 

Materialen 

Waar kies je voor? Een pannenset is er in alle soorten en maten. Zo heb je pannensets van gietijzer. Deze kan je bijvoorbeeld ook boven het openvuur zetten, denk aan een kampvuur in de tuin. Maar je hebt ook RVS pannen, deze zijn uitermate geschikt voor binnenshuis. Koper, keramiek en zo kan je nog wel even doorgaan. Iedere pan heeft een eigenschap die weer handig is boven een bepaalde warmtebron. Kies dus niet zomaar voor een pan maar laat je goed informeren van tevoren. 

Handgrepen

We komen aan bij het onderdeel handgrepen. Je zou denken dat dit knip en klaar is, maar ook handgrepen heb je in verschillende vormen. Zo heb je hard kunststof dat gebruikt wordt. Het nadeel is dat dit snel kan verbranden. Bij veel pannen wordt gekozen voor een handgreep die gemaakt is van ander materiaal waardoor hij niet warm wordt wanneer jij hem moet vastpakken. Wij raden aan om te gaan voor siliconen. Dit wordt niet warm en kan je dus altijd gemakkelijk vastpakken zonder problemen. Dit kan ook bijna niet smelten boven het vuur. 

Pannenset, koekenpannen of kookpannen 

Een goede extra vraag is om jezelf te stellen: Waarvoor gebruik ik de pannenset. Je hebt namelijk verschillende sets die je kan aanschaffen. Ze zijn er met enkel koekenpannen. Dit is natuurlijk handig wanneer jij veel gaat bakken en braden. Maar ze zijn er ook om alleen mee te koken. Wij adviseren je om te kiezen voor één waarmee je het beide kan doen. Zowel koken en bakken. Dit zijn ideale pannensets. 

Duurzaam en gezondheid 

Waarom kook jij eigenlijk? Een grote reden zal zijn om lekker te eten. Maar je wil natuurlijk ook gezond eten. Wanneer je pannen niet gezond voor je zijn, kan je nog zo gezond koken wat je wil, maar dan word je er alsnog ziek van. Kijk dus naar een pannenset die goed is voor je gezondheid. De anti aanbak laag is iets om goed op te letten bij die aanschaf. Ook wil je weten hoe ze zijn geproduceerd en op welke manier. Is dit duurzaam en milieuvriendelijk of niet? 

Achtergrond: Wat is een pannenset en welke verschillende soorten heb je? 

Een pannenset heb je in verschillende vormen, maar vaak is het een set van verschillende pannen. Dit kan zijn een koekenpan in combinatie met twee kookpannen of andersom. Zo kan je verschillende combinaties maken. In sommige gevallen kan je dit zelfs heel goed zelf bepalen. Maar een pannenset heb je natuurlijk ook verschillende soorten. Zo zijn er gietijzeren pannen, maar zijn er ook pannen voor alleen boven het vuur. Wij zetten twee verschillende pannensets voor je op een rij: 

Gietijzeren pannenset 

Het wordt steeds populairder om te kiezen voor een gietijzeren pannenset. Dit gebruikten ze vroeger eigenlijk altijd en de reden hiervan is, is omdat ze heel duurzaam zijn. Zo kan je ze gebruiken voor boven een kampvuur en wanneer jij ze goed invet kan je ze jaren achter elkaar blijven gebruiken. 

Roest vrij stalen pannenset 

De meest gekochte pannenset van dit moment zijn toch wel de roest vrij stalen pannenset. Dit is niet gek, want deze worden ook ver uit het meest verkocht. Deze pannen gaan vaak relatief lang mee en zijn niet zo duur. Ze kunnen trouwens wel duurder worden wanneer ze zijn verzorgd met verschillende anti aanbaklagen etc.. 

Conclusie 

Wil jij een nieuwe pannenset kopen, dan zouden we niet te lang twijfelen. Er zijn veel verschillende pannensets, maar wij hebben een mooi lijstje gemaakt. Waar je op kan letten zijn toch wel de handgrepen en de gezondere antiaanbak lagen. Deze heb je niet zomaar en daarom moet je er altijd iets beter naar zoeken. Het is belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat ze goed passen bij je warmtebron. Dat is het allerbelangrijkste om op te letten.