Poffertjespan: Beste Poffertjespannen van 2024 op een rij

/

Om Nederlands lekkerste lekkernij te maken heb je een poffertjespan nodig. Een poffertje is een soort luchtige minipannenkoek die je vaak koopt in bijvoorbeeld 10 stuks. Klontje boter erbij en een beetje poedersuiker en het hapje is klaar. Heerlijk! Vaak vind je een poffertjeskraam op een kermis of als het kerstseizoen begint. Maar hoe lekker is het om een zelf poffertjes te kunnen bakken? In deze blog vertellen we jou meer over de poffertjespan. En alles wat je hierom heen moet weten.

Poffertjes is zo’n gerecht dat je niet te vaak maakt of koopt omdat het juist zo lekker is als je het bijzonder houdt. Maar des te leuker is het om op zondagochtend bijvoorbeeld je gezin te verwennen met versgebakken poffertjes. Die geur die ruik je tot in de nok van het huis! 

De 6 beste poffertjespannen

We hebben de 6 beste poffertjespannen van dit moment voor jou geselecteerd. 

1.     Inno Cuisinno Poffertjes 

Met deze poffertjespan van Inno Cuisinno kun je rekenen op een heel betaalbare poffertjespan die ook nog eens op alle soorten warmtebronnen kan. Zo kan ‘ie elektrisch gebruikt worden, maar ook op gas en keramisch. De pan kan zelfs in de oven staat hier, maar of je dan heel gemakkelijk je poffertjes kan omdraaien is de vraag. Wellicht kun je er iets anders lekker mee maken dan. Het materiaal is gietijzer. Hierdoor kun je rekenen op mooi egaal bruine poffertjes die niet blijven plakken. Ook goed om te weten is dat deze poffertjespan is gemaakt voor 19 poffertjes. Verder is de kleur zwart en de vorm rond. Precies wat je verwacht natuurlijk. Let wel even goed op want deze poffertjespan kan niet in de vaatwasser en is ook niet bestend voor de magnetron. De doorsnee van de pan is 29 centimeter. Ook goed om te weten: je krijgt 1 jaar fabrieksgarantie bij de pan. 

Als we kijken naar de reviews dan zien we vooral terug dat de pan van goede kwaliteit is en dat ‘ie erg handig in gebruik is. Ook is de prijs/kwaliteitsverhouding een positief punt van deze poffertjespan.

Benieuwd naar de Inno Cuisinno Poffertjes? Bekijk dit item hier.

2.     BunYa Poffertjespan 

Ook de volgende poffertjespan is gemaakt van gietijzer. En hierdoor is deze pan ook geschikt voor gas, oven, keramisch, inductie en halogeen. Een pan waarmee je eerlijke poffertjes kunt maken. Maar liefst 19 stuks tegelijkertijd. In één portie zitten vaak 10 poffertjes, maar uiteraard is dat ook persoonsgebonden. Je kan rekenen op in ieder geval 2 kleine porties per keer. De pan is erg stevig doordat ‘ie is gemaakt van gietijzer. Hierdoor heb je een veilig gevoel als de pan op het fornuis staat. Verder is de kleur van de pan zwart en de vorm rond, zoals je verwacht van een gietijzeren poffertjespan. 

Als we kijken naar de reviews dan zien we de volgende punten voorbijkomen. Allereerst is de pan erg handig in gebruik. Niet alleen als je poffertjes gaat maken, maar ook om de pan later schoon te maken is geen probleem. Er is verder een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Wel wordt er gezegd dat als je een poffertjespan op de warmtebron halogeen gebruikt dat de warmteverdeling minder goed is. Hierdoor moeten de buitenste poffertjes langer dan de andere poffertjes.  

Benieuwd naar de BunYa Poffertjespan? Bekijk dit item hier.

3.     CuisiNoon Poffertjespan Premium 

Allereerst wat leuk is aan deze poffertjespan is dat je er een complete set bij krijgt. Naast de gietijzeren pan krijg je ook alles wat je nodig hebt om thuis de lekkerste poffertjes te maken. Namelijk een kwastje om de boel in te vetten, een spuitfles om het beslag gemakkelijk in te gieten en een digitaal receptenboek om de lekkerste recepten uit te proberen.  Ook zit er een poffertjesvork bij waarmee je ze gemakkelijk uit de vorm kan krijgen. Een complete set waarmee je letterlijk direct aan de bak kan! 

Verder heeft deze poffertjespan een antiaanbaklaag waardoor de poffertjes nog makkelijker loslaten wanneer ze goed zijn. En ook vervelende kleefresten zijn volledig verleden tijd. Ook goed om te vertellen is dat deze gietijzeren pan is geschikt voor alle soorten warmtebronnen. Hierdoor kun je niet alleen op je eigen fornuis lekker aan de slag gaan, maar je kan de poffertjespan ook meenemen naar bijvoorbeeld vrienden of familie. 

Wist je dat je heel lang met een poffertjespan kan doen mits je ‘m goed onderhoud. Zo moet je na gebruik de pan altijd even schoonspoelen met koud water. De pan kan in de afwasmachine, maar het is beter om de pan met de hand schoon te maken. Lauwwarm water en een zachte spons is genoeg om de pan schoon te krijgen.

Benieuwd naar de CuisiNoon Poffertjespan? Bekijk dit item hier.

4.     Poffertjespan Combopack van Foumt 

Niets lekkerder dus dan zelf poffertjes bakken. En dan het liefste dat ze straks net zo lekker zijn als de poffertjeskraam bij de kermis of de braderie. Hiervoor is een goede poffertjespan erg belangrijk. Bijvoorbeeld de poffertjespan van Foumt. Die jou direct een compleet pakket opsturen als je voor deze gaat. Deze poffertjespan zegt dat als je hiermee gaat bakken ze nét zo lekker worden als bij de kraam. 

Ook bij deze pan krijg je een compleet accessoire-set, denk aan een poffertjesvork, kwast voor de boter en een spuitfles voor het beslag. En je krijgt een receptenboek met daarin de lekkerste recepten die je kan maken met poffertjes! Ook leuk is om de poffertjes samen te maken, bijvoorbeeld met je kinderen of kleinkinderen. Na het maken kun je ze dan heerlijk samen op eten. 

Benieuwd naar de Poffertjespan van Foumt? Bekijk dit item hier.

5.      Topylife poffertjespan 

Een goede poffertjespan is dus het gereedschap dat je moet hebben voor een heerlijke poffertjesmaaltijd. En wist je dat poffertjes maken helemaal niet lang duurt? Met de meeste poffertjespannen kan je zo’n 19 poffertjes in één keer maken. Het kan natuurlijk zijn dat je met meerdere bent, maar in enkele minuten zijn de poffertjes klaar. Het is dus misschien wel een bezigheid die je even in de vingers moet krijgen. 

Over deze poffertjespan. Want deze poffertjespan is erg handzaam doordat ‘ie 24 centimeter doorsnee heeft. Op deze manier kan je hem gemakkelijk op elk soort fornuis kwijt. Warmtebron speelt hierbij geen rol. En wist je dat je deze pan slechts op de barbecue kan zetten? Leuk idee als toetje voor in de zomer! Door je gietijzeren poffertjespan regelmatig even in te vetten met olie krijg je als het ware een natuurlijke antiaanbaklaag waardoor je veel meer plezier kunt beleven aan je poffertjespan doordat ‘ie veel langer netjes blijft. Het is ook niet verstandig om de poffertjespan in de vaatwasser te zetten, maar maak ‘m liever schoon met de hand. 

En wist je dat je een gietijzeren pan de tijd moet geven om af te koelen? Hij wordt namelijk niet snel heet, maar als ‘ie eenmaal heet is koelt de pan niet zo snel meer af. En we willen niet dat je je verbrand. 

Benieuwd naar de TopyLife Poffertjespan? Bekijk dit item hier.

6. De Buyer Mineral B Element poffertjespan 

Ben jij opzoek naar een ontzettend goede poffertjespan, misschien wel de beste van dit moment? De Buyer Miniral B Element poffertjespan is één van de beste van het moment. Je betaalt zo’n 42 euro voor deze poffertjespan, maar dan haal je ook echt kwaliteit in huis. Hij heeft 16 authentieke holtes waarmee je de beste poffertjes bakt. De pan zelf is gemaakt van plaatstaal en de diameters hebben de originele grootte van 4 centimeter. 

Dit is een poffertjespan die je vaker moet gebruiken. Van zichzelf heeft hij namelijk geen antiaanbaklaag. Maar door hem vaak en veel te gebruiken zorg je voor een natuurlijke antiaanbaklaag. Het plaatstaal zorgt ervoor dat hij evenredig warm wordt en dat de pan zelf snel opwarmt. Daardoor worden de poffertjes aan alle kanten goede bruin en raken ze perfect doorbakken. Wij vinden dit dan ook één van de beste poffertjespannen van het moment en raden deze zeker weten aan. 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een poffertjespan?

Die poffertjes maak je dus met een speciale poffertjespan. Maar als je die aanschaft. Waar moet je dan eigenlijk opletten? Op die vraag geven we nu eerst uitgebreid antwoord.

Een goede poffertjespan is allereerst gemaakt van bijvoorbeeld gietijzer. Gietijzer wordt heel erg heet maar kan de hitte ook goed geleiden. Elke poffertjespan heeft kuiltjes waarin je het beslag kan gieten. Zonder die kuiltjes geen poffertjespan. Als je liever geen gietijzeren poffertjes wilt hebben dan kan je ook kiezen uit een keramische pan of gewoon eentje van staal. Deze hebben namelijk ook dezelfde voordelen. Het moet namelijk goed heet worden om er een mooi poffertje uit te krijgen. 

Waar ga je op bakken?

Een belangrijke vraag voor het aanschaffen van een poffertjespan is de vraag: waar ga jij straks op bakken? De warmtebron die je juist hebt is namelijk bepalend voor de pan die je wil gaan kopen. Het is namelijk zo dat niet elke pan op bijvoorbeeld een inductie of keramische plaat kan. Als je op gas kookt kan je vaak elke pan gebruiken. Wel is het zo dat als je een pan eenmaal hebt gebruikt voor gas je niet meer terug kan naar inductie. Of andersom.

Hoeveel poffertjes bakken?

Als je een groot gezin hebt, is de grootte van de poffertjespan een belangrijk punt. Als je niet zo’n groot gezin hebt of alleen woont dan is dat minder van belang. Het is namelijk zo dat je kunt kiezen uit hoeveel poffertjes je per keer kunt gaan bakken. Als je een kleine poffertjespan hebt kun je je zo voorstellen dat je langer bezig bent dan wanneer je een grotere koekenpan hebt. Size does matter, als het gaat om poffertjes! 

Wat heb ik nodig om poffertje te bakken? 

Allereerst heb je natuurlijk poffertjesbeslag nodig. Dit bestaat vaak uit bloem, bakpoeder, melk, eieren en een snufje zout. Dat verscheelt dus niet veel met bijvoorbeeld pannenkoekenmix. Verder gebruik je poedersuiker en gesmolten boter om je maaltijd straks mee af te maken, maar ook om je pan mee in te vetten straks. Wat ook handig is om te gebruiken, naast je poffertjespan, is een spuitfles. Hiermee krijg je het beslag gemakkelijk in de pan zonder te knoeien. Met de mooiste poffertjes als resultaat! 

Vraag je je dan nu misschien af of een poffertje slechts een kleine pannenkoek is? Dat is niet helemaal waar. Het beslag voor een poffertje is namelijk vaak dikker dan het beslag voor pannenkoek. Daarom kan het slim zijn om gebruik te maken van de extra attributen, zoals het kwastje en de spuitfles. Hiermee zorg je ervoor dat je de mooiste poffertjes krijgt! 

Het kan dan ook nog wel verstandig zijn om wellicht even een YouTube-video te bekijken hoe je die poffertjes nu omdraait. Want wie weleens een kijkje in de keuken van een poffertjeskraam heeft gehad, weet dat dat een flinke skill is. Het is een slag die je even flink te pakken moet krijgen. Maar als je ‘m eenmaal hebt is het net als fietsen; je verleert het niet. 

Alternatieven

Er zijn ook alternatieven als het aankomt op poffertjes bakken. En dan hebben we het niet over een kant-en-klare-bak met poffertjes uit de supermarkt. Er zijn namelijk tegenwoordig ook elektrische poffertjespannen. Deze kan je simpelweg in het stopcontact steken, je giet het poffertjesbeslag in de pan en je doet de deksel erop. De timer laat weten wanneer de poffertjes klaar zijn. Ideaal natuurlijk! Al kunnen we het ook hebben over de vraag of dit nog wel onder bakken valt. Verder kan het slim zijn om een vorkje klaar te leggen. Hiermee kun je gemakkelijk de poffertjes omdraaien. Het is verder belangrijk dat je de kuiltjes met maximaal 2/3 beslag vult en niet te veel. Met een kwast kun je elke keer de pan invetten. Wil een poffertje niet loslaten? Dan kan het verstandig zijn om nog een paar secondes te wachten. Dan laat ‘ie zo los!

Wat is een poffertjespan en welke verschillende soorten heb je?

Iedereen houdt van poffertjes. Maar hoe kennen we deze typische Hollandse lekkernij nu eigenlijk? De oorsprong ligt namelijk niet in Nederland maar in Frankrijk. Daar werden ze in de 18de eeuw gemaakt in het klooster. Hier werden ook de klassieke hosties gemaakt. Er kwam een tekort aan tarwebloem waarom de monniken besloten het te proberen met ander bloem. En zo ontstonden de eerste poffertjes. Aan het begin van de 19de eeuw ontstonden de eerste kraampoffertjes. Bijvoorbeeld bij jaarfeesten, op markten en bij de braderie. Zo kon iedereen een kleine portie poffertjes kopen om lekker bij op te warmen. In Overijssel werden al zulke kleine koekjes gebakken die zacht waren van stuk. Ze werden toen gemaakt van roggemeel en ook al poffertjes genoemd. Ook in een klooster in Woerden werden door broeders zachte koekjes gemaakt die op poffertjes leken. 

Conclusie

Een poffertje maken zonder poffertjespan is eigenlijk geen doen. Voor het maken van poffertjes heb je dus als eerst een goede poffertjespan nodig. Voor al een paar tientjes kun je deze gelukkig kopen. Verder heb je kunnen lezen in deze blog waar de poffertjes vandaan komen en geven we jou het geheim van het bakken van een goed poffertje!