Wanneer heb ik recht op juridische hulp van Univé

Wie een zorgverzekering nodig heeft kan vandaag de dag kiezen uit vele verschillende opties. Dit zijn bij Univé bijvoorbeeld alleen al 4 uiteenlopende basisverzekeringen en eventueel 8 aanvullende verzekeringen en 4 tandartsverzekeringen. Gelukkig is het aanvragen van een veel te uitgebreide folder vol met kleine lettertjes voorgoed verleden tijd. Online zijn er namelijk handige keuzehulpen te vinden, zoals bij de verzekeraar Univé. Hiermee vind je supereenvoudig de zorgverzekering die bij jou en je behoeftes aansluit én sluit je deze met één druk op de knop af. Zo begin je goed voorbereid aan het nieuwe jaar.

Bezoek aan huisarts en eigen risico

Het alleen al bepalen van de basiszorgverzekering die je nodig hebt, kan best lastig zijn. Je dient hierbij namelijk goed rekening te houden met de gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorgverleners. Hoe kleiner het gekozen pakket is, hoe beperkter ook automatisch je keuze is. Er zijn echter ook lichtpuntjes te vinden, want met elk van de pakketten heb je recht op verschillende vormen van basiszorg. Zo kun je met elk van deze verzekeringen rekenen op een 100% vergoeding voor consulten en behandelingen bij jouw eigen huisarts. Daarbij geldt dat er in de meeste gevallen geen aanspraak wordt gemaakt op je eigen risico. Mocht je bijvoorbeeld een aanvullend onderzoek nodig hebben, zoals het afnemen van bloed, dan is dat een ander verhaal.

Wordt behandeling in ziekenhuis volledig vergoed?

Voor medicatie die geregistreerd staat geldt dat je je eveneens geen zorgen hoeft te maken om de vergoeding. Medicijnen worden namelijk gewoon voor 100% vergoed vanuit de basiszorgverzekering. In bepaalde gevallen is het echter mogelijk dat wél een eigen bijdrage van toepassing is. Dit bedrag is vastgesteld op hooguit € 250 per jaar. Heb je spoedeisende hulp nodig, dan hoef je ook nooit bang te zijn dat je zelf opdraait voor de ziekenhuiskosten. Anders is dit voor ziekenhuisafspraken die niet onder spoed vallen. Het is hierbij van belang dat je er goed naar kijkt of de verzekeraar wel een contract heeft afgesloten met het ziekenhuis waar jij graag heen wilt voor een bepaalde behandeling. De vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg verschilt namelijk van 60% tot en met 100%. Zo zijn er nog veel meer zaken die goed zijn om even na te kijken voordat je een keuze maakt voor een bepaald pakket.

Maak gebruik van online keuzehulp voor juiste basisverzekering

Voel je je overweldigd door alleen al de keuzes die je dient te maken qua basisverzekering, dan is er een handige oplossing: het gebruikmaken van de Zorgcheck van Univé. Deze vind je gewoon op de website van de verzekeraar en is 24/7 in te zetten om het pakket van jouw keuze samen te stellen, inclusief eventuele aanvullende verzekeringen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is het beantwoorden van een paar simpele vragen. Je weet dan binnen 3 minuten al precies wat het advies is voor jouw unieke levenssituatie. Daarbij heb je ook gelijk de kosten inzichtelijk en weet je wat je maandelijks aan premie kwijt zult zijn.

Redactie Chefo

Chefo is de plek om je inspiratie op te doen over voeding en gezondheid. Onze redactie plaatst wekelijks nieuwe artikelen die je meer kennis geven over uiteenlopende onderwerpen.