Welke bestelautoverzekering moet je afsluiten?

//

Ben je aan het kijken naar een bestelautoverzekering Univé? Zodra je naar de mogelijke verzekeringen kijkt, zie je al snel dat je veel keuzes kan maken. Iedere dekking is weer anders en geeft je weer andere voordelen. De kans dat je iets over het hoofd ziet of betaalt voor service die je niet gebruikt, is hierdoor groot. Voordat je daadwerkelijk begint met het afsluiten van de verzekering moet je daarom goed weten waar je naar op zoek bent. Wat zijn de behoeften van jouw bedrijf? Hoe vaak ben je op de weg te vinden? Hoeveel risico’s loop je onderweg? Na het beantwoorden van al deze vragen kun je gerichter kijken naar wat er mogelijk is. Onderstaande informatie helpt je hierbij.

 

De wettelijke aansprakelijkheid en een uitbreiding

Een eerste bestelautoverzekering van Univé die je kan afsluiten, is de WA-verzekering. Het is de basis van iedere autoverzekering en dekt de schade die je aan anderen of hun eigendommen aanbrengt. Tijdens een ongeval ben je namelijk aansprakelijk voor deze schade. De wettelijke verplichting voorkomt dat iemand de kosten niet terug kan krijgen voor de verkregen schade. Als ondernemer is het aan te raden om deze dus minimaal af te sluiten, zodat je niet voor torenhoge kosten komt te staan als er een ongeval plaatsvindt. Je kunt deze uitbreiden met een beperkt casco. Deze dekt ook de schade aan jouw eigen auto in het geval van brand, diefstal of natuurrampen. Mocht er dus een keer wat voorvallen, sta je er niet alleen voor.

 

Volledig verzekerd met een allrisk en aanvullende opties

De meest uitgebreide vrachtwagenverzekering Univé, en zo ook voor andere bedrijfswagens, is de allriskverzekering. Deze verzekering is een combinatie tussen de eerdergenoemde verzekeringen en dekt tevens de schade aan jouw eigen voertuig in het geval van een ongeluk. Zelfs als je het ongeluk zelf veroorzaakt hebt. Jouw nieuwe bedrijfsauto is hiermee volledig verzekerd, wat je meer gemoedsrust kan geven tijdens het uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten. Om te voorkomen dat je nog iets over het hoofd ziet, kun je aanvullende opties toevoegen. Deze bestaan uit medische kosten bij inzittenden, de rechtsbijstandverzekering en pechhulp. Zorg dat je hier ook een goede vergelijking in maakt, zodat je er zeker van bent dat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

De kilometerverzekering en de eventuele extra kortingen

Voor professionals zijn er niet alleen een aantal basisverzekeringen en uitbreidingen te verkrijgen, ook kun je het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt verzekeren. Vooral als je niet vaak met jouw bedrijfsauto op de weg te vinden bent, kan dit een goede uitkomst zijn. Je betaalt dan namelijk alleen een premie op basis van het aantal kilometers dat je gereden hebt. Zo ben je veel voordeliger uit. Rijd je toch veel meer per jaar? Dan is het uiteraard geen goede keuze. Je kunt dan aan de hand van jouw schadevrije jaren wel een flinke korting verwachten. De verzekeringsmaatschappij beloont je namelijk voor alle schadevrije jaren en het niet indienen van een schadeclaim bij eventuele ongevallen.

Redactie Chefo

Chefo is de plek om je inspiratie op te doen over voeding en gezondheid. Onze redactie plaatst wekelijks nieuwe artikelen die je meer kennis geven over uiteenlopende onderwerpen.