Brandnetelthee Gezond

Ben je ooit nauw in contact geweest met een brandnetel? En had u last van jeuk? Dit komt omdat brandnetel bladeren en stengels hebben met fijne haartjes die irriterende stoffen bevatten en vrijkomen wanneer ze in contact komen met de huid. U zal worden verrast om te weten dat het drinken van een kopje brandnetel thee zal u fris en onmiddellijk energieker voelen!

Brandnetel is ook bekend als Urtica dioica in het Latijn en heeft een rijke erfenis van de kruiden. Het is gebruikt als een diureticum sinds de Middeleeuwen in Europa, en het is een grote tonicum voor vrouwen. Als u toegang tot verse planten hebt, kan u gewoon bladeren van de brandnetel in de zon drogen voor uw kopje brandnetel thee. Elk kopje brandnetel thee bevat vitamine A, B en K, riboflavine, niacine, folaat, (71.33%), vet (2,36%) en eiwitten (25,8%). Het is ook rijk aan mineralen zoals calcium, ijzer, kalium, fosfor, mangaan, zink, koper en magnesium.

Brandnetel is een aanrader voor de voedingswaarde en medicinale waarden, maar wat zijn de voordelen van brandnetel thee? Laten we het uitzoeken.

1. Het voorkomen van nierstenen en andere urine en blaasproblemen.

Brandnetel thee is een natuurlijke diureticum dat een goede stroming in de nieren en de blaas mogelijk maakt, waardoor de vorming van de nierenstenen wordt voorkomen.The Journal of Herbal farmacotherapie  stelt dat brandnetel thee kan door het spoelen van giftige stoffen uit de urinewegen en ondersteunen ook de geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van urineweginfecties.

2. Het werkt als een natuurlijke pijnstiller die artritis pijn en spierpijn verlicht.

Brandnetel is gebruikt sinds mensenheugenis voor de behandeling van artritis, aldus de Universiteit van Maryland Medical Center . Studies ondersteunen de vaststelling dat de externe toepassing van brandnetel blad extracten kan helpen om gewrichtspijn te verlichten. Ook het nemen van brandnetel blad thee en extracten naast niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) helpt mensen om hun dosis NSAID te verminderen.

3. Het kan eczeem en andere huidziekten genezen.

Weet u dat het drinken van brandnetel thee helpt bij het spoelen van gifstoffen uit het lichaam? Dit geeft u een egale huid en helpt bij de behandeling van eczeem.

4. Gebruik het als een natuurlijke remedie voor allergieën.

Brandnetelthee voorkomt zowel geneest allergieën die met seizoensgebonden veranderingen te maken hebben, zoals jeuk, allergische rhinitis en niezen. Brandnetels helpt de hoeveelheid histamine in het lichaam in reactie op het allergeen te verminderen, zodat de artsen gevriesdroogde netels voorschrijven voor het voorkomen van hooikoorts.

5. Behandeling van goedaardige prostaat hyperplasie (BPH).

De Universiteit van Maryland Medical Center wijst erop dat brandnetel wortel wordt gebruikt voor de behandeling van BPH in Europa. Laboratorium studies tonen aan dat brandnetel kan werken als finasteride (een geneesmiddel voor de behandeling van BPH) in het vertragen van de vermenigvuldiging van prostaatcellen, hoewel het niet de grootte van de prostaat vermindert. Wetenschappers zijn niet zeker hoe brandnetel  de symptomen vermindert van BPH, zodat er meer onderzoek nodig is op dit gebied.

6. Een goed tonicum voor vrouwen.

Brandnetel-thee is rijk aan ijzer en helpt tegen bloedarmoede. Brandnetel functioneert ook als een galactagogue, dat wil zeggen, een stof die de productie van melk bij moeders die borstvoeding geven stimuleert. Jonge vrouwen kunnen brandnetel thee drinken om een opgeblazen gevoel en krampen die gepaard gaan met het begin van de menstruele cyclus te voorkomen.

7. Het is goed voor de spijsvertering.

Brandnetelthee helpt ook voor het voorkomen van indigestie, misselijkheid, overtollig gas, colitis en coeliakie. Het voorkomt ook diarree door het doden van wormen en parasieten.

8. Het verlaagt cholesterolgehalte in het bloed.

Brandnetel bevat beta sitosterol , dit helpt het lichaam bij het verlagen van de absorptie van cholesterol en zorgt zo voor gezonde hart en bloedvaten.

9. Het zorgt voor de juiste celstructuur.

Brandnetel is rijk aan flavonoïden zoals quercetine, die hebben antioxiderende eigenschappen. Brandnetel thee-extracten helpen bij de bescherming van uw DNA en celmembranen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

10. Preventie van diabetes en bloeddruk problemen.

Het drinken van brandnetel thee zal de bloedsuikerspiegel of glycemische niveaus om laag brengen. De natuurlijke diureticum eigenschappen helpt ook om de bloeddruk te handhaven.

11. Het vermindert interne bloedingen.

Het drinken van brandnetel thee is bekend om baarmoeder bloeden, bloedneuzen te verminderen, en bloedingen in de darmen, maar u moet niet nalaten om eerst naar uw arts te gaan als u een onverklaarde interne bloedingen heeft! U kunt ook brandnetel thee gebruiken om kleine kneuzingen te behandelen.

12. Het is goed voor mondhygiëne.

Je mond onthult veel over je gezondheid en slechte mondhygiëne kan echt negatieve invloed hebben op uw welzijn. Tandvlees problemen zoals gingivitis en plaque kan leiden tot halitose en zweertjes in de mond. Voorkom gingivitis door het gebruik van brandnetel thee-extracten door het gorgelen in je mond voor een aantal minuten.

Voorbereiding en bijwerkingen.

Brandnetel blad kan extern worden gebruikt als een zalf en ook geconsumeerd als brandnetel thee. Om brandnetel thee te maken heb je 1-2 theelepels gedroogde brandnetel bladeren nodig om het vervolgens gedurende 5-10 minuten het te laten koken in wat water. U kunt brandnetelwortel tincturen toevoegen voor extra voordelen. U kunt ook de smaak van uw kopje brandnetelthee met limoen en honing verrijken. Deze kruiden wondermiddel is een one-stop oplossing voor vrijwel alle gezondheidsproblemen!

Zoals met alle kruiden of een medische behandeling, zijn sommige mensen allergisch voor het drinken van brandnetel thee kan maagpijn veroorzaken bij sommige. Zwangere vrouwen die borstvoeding geven moeten ook een arts raadplegen voordat brandnetelthee wordt uitprobeert. Hoewel het veilig is om te gebruiken bij kinderen moet u nog steeds een kinderarts raadplegen alvorens het toe te voegen aan hun dieet.