Is kaneel gezond ?

Kaneel is een heerlijke specerij. Is kaneel gezond voor je

Het is gewaardeerd voor zijn geneeskrachtige eigenschappen al voor duizenden jaren.

Hier zijn 10 gezondheidsvoordelen van kaneel die worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

1. Kaneel heeft krachtige geneeskrachtige eigenschappen

Kaneel is een kruid dat wordt gemaakt van de bast van een boom genaamd Cinnamomum.

Het wordt al heel lang gebruikt als ingrediënt, die teruggaat tot aan het oude Egypte. Het gebruikt was zeldzaam en waardevol, en werd beschouwd als een geschenk van Koninklijke allure.

Deze dagen, kaneel is goedkoop, verkrijgbaar in elke supermarkt en wordt gebruikt in allerlei voedingsmiddelen en recepten.

Er zijn twee hoofdtypen van kaneel:

  • Ceylon kaneel: Ook wel bekend als “echte” kaneel.
  • Cassia kaneel: Dit is de meest voorkomende soort vandaag, wat men algemeen  “kaneel.” noemt.

Kaneel wordt gemaakt door het snijden van de stengels van de cinnamomum boom. De barst wordt vervolgens geëxtraheerd en de houtachtige delen er uit verwijderd.

Als het gedroogd is, vormt het stokjes die krullen in rollen, genaamd kaneelstokjes. De stokjes kunnen worden vermalen tot kaneelpoeder.

De uitgesproken geur en smaak van kaneel is te wijten aan het olieachtige deel, dat zeer hoog is in kaneelaldehyde.

Het is deze verbinding die verantwoordelijk is voor de meeste kaneel krachtige effecten voor de gezondheid en metabolisme.

 Kaneel is een populaire specerij. Het is hoog in een stof genaamd kaneelaldehyde, die verantwoordelijk is voor de meeste gezondheidsvoordelen.

2. Kaneel is vol met antioxidanten

Antioxidanten beschermt het lichaam tegen oxidatieve schade door vrije radicalen.

Kaneel bevat veel krachtige antioxidanten zoals polyfenolen.

In een studie die de antioxidant activiteit van 26 specerijen vergeleken, kaneel kwam als duidelijke winnaar naar voren, zelfs ‘superfoods’, zoals knoflook en oregano.

In feite is het zo krachtig dat kaneel kan worden gebruikt als een natuurlijk conserveermiddel.

Kaneel bevat grote hoeveelheden zeer krachtige polyfenolen antioxidanten.

3. Kaneel heeft anti-inflammatoire eigenschappen

Ontsteking in het lichaam is ongelooflijk belangrijk.

Het helpt het lichaam bij het bestrijden van infecties en reparatie weefselschade.

Echter, kan een ontsteking een probleem worden als het chronisch (op lange termijn) en gericht tegen eigen weefsels van het lichaam.

Kaneel kan nuttig zijn in dit opzicht, omdat sommige studies blijkt dat de antioxidanten een krachtige anti-inflammatoire werking hebben.

De antioxidanten in kaneel hebben anti-inflammatoire effecten, die kunnen helpen verlagen het risico van ziekte.

4. Kaneel kan het risico op hart-en vaatziekten verminderen

Hart en Stethoscoop

Kaneel is in verband gebracht met een verminderd risico op hart-en vaatziekten, de meest voorkomende oorzaak van voortijdig sterfte.

Bij mensen met diabetes type 2, 1 gram kaneel per dag heeft gunstige effecten op bloedsuikerspiegel.

Het vermindert niveaus van totaal cholesterol, LDL-cholesterol en triglyceriden, terwijl HDL cholesterol stabiel blijft.

Meer recent een grote herziening studie concludeerde dat een kaneel dosis van slechts 120 milligram per dag deze effecten kan hebben. In deze studie, kaneel verhoogd ook HDL (het “goede”) cholesterol.

In dierstudies heeft kaneel aangetoond dat het de bloeddruk verlaagd.

Wanneer gecombineerd, kunnen al deze factoren drastisch het risico op hart-en vaatziekten verminderen.

Kaneel kan een aantal belangrijke risicofactoren voor hart-en vaatziekten, met inbegrip van cholesterol, triglyceriden en bloeddruk te verbeteren.

5. Kaneel kan  gevoeligheid verbeteren voor het hormoon insuline

Insuline is een van de belangrijkste hormonen die het metabolisme en het energieverbruik regelt.

Het is ook essentieel voor het transport van de bloedsuiker uit de bloedbaan in de cellen.

Het probleem is dat veel mensen resistent zijn tegen de effecten van insuline.

Deze aandoening, bekend als insulineresistentie, is een kenmerk van ernstige aandoeningen zoals metabool syndroom en type 2 diabetes.

Nou, het goede nieuws is dat kaneel drastisch insulineresistentie kan verminderen , helpt om dit ongelooflijk belangrijk hormoon om zijn werk te doen.

Door te helpen de insuline zijn werk doen, kaneel kan lagere bloedsuikerspiegel, dat brengt ons bij het volgende punt … kaneel gezond

Conclusie: kaneel een significante toename gevoeligheid voor het hormoon insuline.

6. kaneel Verlaagt bloedsuikerspiegel en heeft een krachtige anti-diabetische Effect

Kaneel is bekend om zijn bloedsuikerverlagende effecten.

Naast de gunstige effecten op insulineresistentie, kan kaneel bloedglucose verlagen door verscheidene andere mechanismen.

Ten eerste er is aangetoond dat kaneel de hoeveelheid glucose die na een maaltijd de bloedbaan terecht komt te verminderen.

Het doet dit door te interfereren met talrijke spijsverteringsenzymen, die de afbraak van koolhydraten in het spijsverteringskanaal vertraagt.

Anderzijds kan de kaneel verbinding werken op cellen door het nabootsen van insuline.

Dit verbetert glucoseopname door de cellen, maar het werkt veel trager dan insuline zelf.

Talrijke menselijke studies hebben de anti-diabetische effecten van kaneel bevestigd, waaruit blijkt dat nuchtere bloedsuikerspiegel kan verlagen tot 10-29%.

De effectieve dosis kenmerkend 1-6 gram kaneel per dag (ongeveer 0,5-2 theelepels).

Conclusie: kaneel is aangetoond dat zowel vermindering nuchtere bloedsuikerspiegel heeft potente anti-diabetisch effect met 1 tot 6 gram per dag.

7. Kaneel Kan een gunstig effect hebben op neurodegeneratieve ziekten

Neurodegeneratieve ziekten worden gekenmerkt door progressief verlies van de structuur of functie van hersencellen.

Ziekte van Alzheimer en ziekte van Parkinson zijn twee van de meest voorkomende types.

Twee verbindingen in kaneel lijken de opbouw van een proteïne in de hersenen genaamd tau, die een van de kenmerken van de ziekte van Alzheimer remmen.

In een studie naar muizen met de ziekte van Parkinson, kaneel hielp om neuronen te beschermen en normaliseren van de neurotransmitter en niveaus van motorfunctie te verbeteren.

Deze effecten moeten verder worden onderzocht bij de mens.

Conclusie: kaneel is aangetoond dat leidt tot diverse verbeteringen voor de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson bij dierproeven.

8. Kaneel Beschermend tegen Kanker ?

Kanker is een ernstige ziekte, gekenmerkt door ongecontroleerde celgroei.

Kaneel is op grote schaal onderzocht voor de mogelijke toepassingen bij kanker preventie en behandeling.

Over het algemeen is het bewijs beperkt tot dierproeven, die suggereren dat kaneel extracten kunnen beschermen tegen kanker.

Het werkt door het verminderen van de groei van kankercellen en de vorming van bloedvaten in tumoren en dit lijkt toxisch voor kankercellen, waardoor celdood.

Een studie in muizen met darmkanker openbaarde kaneel een potente activator van ontgiftingsenzymen in de dikke darm beschermt tegen verdere groei van kanker.

Deze bevindingen werden ondersteund door reageerbuisstudies, waaruit bleek dat kaneel activeert de beschermende antioxidant reacties in menselijke darmcellen.

Of kaneel enig effect heeft op mensen moet in gecontroleerde studies worden bevestigd.

Dierproeven en reageerbuis experimenten geven aan dat kaneel beschermende effecten tegen kanker kunnen hebben.

9. Kaneel helpt bij het bestrijden bacteriële en schimmelinfecties

Kaneelaldehyde, het belangrijkste werkzame bestanddeel van kaneel, kunnen helpen bij het bestrijden van diverse soorten infecties. Is kaneel gezond

Kaneelolie is aangetoond effectief luchtweginfecties te behandelen veroorzaakt door schimmels.

Het kan ook de groei van bepaalde bacteriën, zoals Salmonella en Listeria remmen.

De antimicrobiële effecten van kaneel kan ook helpen voorkomen van tandbederf en slechte adem te verminderen . kaneel gezond

Kaneelaldehyd heeft antifungale en antibacteriële eigenschappen, die infecties kunnen verminderen en helpen bij het bestrijden tandbederf en slechte adem.

10. Kaneel kan helpen mogelijk tegen het HIV-virus

HIV is een virus dat langzaam het immuunsysteem breekt, hetgeen uiteindelijk kan leiden tot AIDS indien onbehandeld.

Kaneel gewonnen uit Cassia rassen helpen bij de bestrijding van HIV-1.

Dit is de meest voorkomende stam van het HIV-virus bij mensen.

Een laboratorium studie naar HIV geïnfecteerde cellen vond dat kaneel was de meest effectieve behandeling van 69 onderzochte medicinale planten.

Menselijke studies zijn nog nodig om deze effecten te bevestigen.

Conclusie: studies hebben aangetoond dat kaneel kan helpen bestrijden van HIV-1, het belangrijkste type HIV virus bij de mens.

Het is beter om Ceylon te gebruiken (“Echte” Kaneel)

Niet alle kaneel is gelijk aan elkaar.

De Cassia ras bevat aanzienlijke hoeveelheden van de verbinding genaamd cumarine, waarvan wordt aangenomen schadelijk te zijn in grote doses.

Alle kaneel soorten hebben gezondheidsvoordelen, maar Cassia kunnen problemen geven in grote doses veroorzaakt door cumarine inhoud.

Ceylon (“echte” kaneel) is veel beter in dit opzicht, en studies laten zien dat het veel lager dosis dan de cumarine Cassia variëteit.

Helaas is dat de meeste kaneel gevonden in de supermarkten is de goedkopere Cassia variëteit.

Samenvatting

Kaneel is een van de lekkerste en gezondste kruiden die er bestaat.

Het kan bloedsuikerspiegel verlagen, hart-en vaatziekten risicofactoren verminderen, en heeft een overvloed aan andere indrukwekkende voordelen voor de gezondheid.

Redactie Chefo

Chefo is de plek om je inspiratie op te doen over voeding en gezondheid. Onze redactie plaatst wekelijks nieuwe artikelen die je meer kennis geven over uiteenlopende onderwerpen.