De Amerikaanse fitness-fanaat Bryan DiSanto heeft de meest uitgebreide fruit ranking systeem ontwikkeld, de scores van meer dan 30 populaire vruchten gebaseerd op 12 dimensies in de voedingswaarde van een stuk fruit. Het is goed voor een verscheidenheid van belangrijke voedingsstoffen en gezondheidsindicatoren binnen het dieet spectrum. Deze dimensies zijn:
- calorieën
- Suiker
- Vezel
- Antioxidant inhoud (mmol / 100 g) – Antioxidanten beschermen het lichaam tegen cellulaire schade door vrije radicalen en voorkomen verschillende gezondheidsproblemen, inclusief: kanker, diabetes, vroegtijdige veroudering, inflammatie, hartziekte.
- Omega-3’s -. Omega-3 vetzuren zijn gezonde vetten die het risico van sterfte, cardiovasculaire ziekte, hartaanval, en artritis verminderen.
- Glycemische lading – glycemische lading (GL) is een gestandaardiseerde metrisch gecreëerd door NutritionData.Self.com dat de glycemische index (GI) van toepassing is op een dieet. De GI en GL meten hoe snel een voedingsmiddel de neiging heeft om de bloedsuikerspiegel in het lichaam te verhogen. Hogere GL getallen verhogen de bloedsuikerspiegel snel, bevorderen de opslag van vet, en leiden tot diabetes en ontstekingen.
- Vitamine A – Kritiek voor een gezonde visie, huid en haar, immuniteit, en voortplanting.
- B-vitaminen – Bevat thiamine, riboflavine, niacine, B6, foliumzuur, biotine, B12, en pantotheenzuur. Hulp bij celstofwisseling, zodat het lichaam energie ontleent afkomstig uit voedsel, en rode bloedcellen.
- Vitamine C – Krachtige antioxidant, helpt bij wondgenezing en immuniteit en verbetert de absorptie van ijzer.
- Vitamine E – Krachtige antioxidant, een vetoplosbare vitamine, speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels.
- Vitamine K -. Is belangrijk voor de bloedstolling, maar ook voor de botstofwisseling.
- Kalium -. Elektrolyt, belangrijk voor een goede werking van alle cellen, weefsels en organen, essentieel voor hartfunctie en spier contractie.
30. Druiven
Voedingswaarde Druiven (100 g):
- Calorieën – 69
- Suiker – 15 gram
- Vezels — 1 gram
- Omega 3’s – 11,0 mg
- Antioxidanten – 0,64 mmol 12
- Glycemische lading – 6
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 15%
- Vitamine C – 18%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 18%
- Kalium – 5%
Voedingsscore, druiven: 23
29. Vijgen
Voedingswaarde Vijgen(100 g):
- Calorieën – 74
- Suiker – 16 gram
- Vezels – 3 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 0,96 mmol
- Glycemische lading – 6
- Vitamine A – 3%
- B-vitaminen – 19%
- Vitamine C – 3%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 6%
- Kalium – 7%
Voedingsscore, Vijgen: 25
28. Bananen
Voedingswaarde Bananen(100 g):
- Calorieën – 89
- Suiker – 12 gram
- Vezels – 3 gram
- Omega 3’s – 27,0 mg
- Antioxidanten – 0,23 mmol
- Glycemische lading – 8
- Vitamine A – 3%
- B-vitaminen – 35%
- Vitamine C – 33%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 1%
- Kalium – 10%
Voedingsscore Bananen: 28
27. Zoete kersen
Voedingswaarde Zoete kersen (100 g):
- Calorieën – 63
- Suiker – 13 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 26,0 mg
- Antioxidanten – 1,42 mmol
- Glycemische lading – 5
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 10%
- Vitamine C – 12%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 6%
Voedingsscore, Zoete kersen: 31
26. Peren
Voedingswaarde Peren (100 g):
- Calorieën – 58
- Suiker – 10 gram
- Vezels – 3 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 0,21 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 0%
- B-vitaminen – 6%
- Vitamine C – 7%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 6%
- Kalium – 3%
Voedingsscore, peren: 32
25. Appels
Voedingswaarde Appel (100 g):
- Calorieën – 52
- Suiker – 10 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 9,0 mg
- Antioxidanten – 0,31 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 7%
- Vitamine C – 8%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 3%
Voedingsscore, Appels: 32
24. Mango
Voedingswaarde Mango (100 g):
- Calorieën – 65
- Suiker – 15 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 37 mg
- Antioxidanten – 0,78 mmol
- Glycemische lading – 5
- Vitamine A – 15%
- B-vitaminen – 22%
- Vitamine C – 46%
- Vitamine E – 6%
- Vitamine K – 5%
- Kalium – 4%
Voedingsscore, Mango’s: 33
23. Mandarijnen
Voedingswaarde Mandarijnen (100 g):
- Calorieën – 53
- Suiker – 11 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 18 mg
- Antioxidanten – 0,53 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 14%
- B-vitaminen – 18%
- Vitamine C – 44%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 0%
- Kalium – 5%
Voedingsscore, Mandarijnen: 34
22. Pruimen
Voedingswaarde Pruimen (100 g):
- Calorieën – 46
- Suiker – 10 gram
- Vezels – 1 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 1,43 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 7%
- B-vitaminen – 9%
- Vitamine C – 16%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 8%
- Kalium – 4%
Voedingsscore, Pruimen: 35
21. Passievrucht
Voedingswaarde Passievrucht (100 g):
- Calorieën – 97
- Suiker – 11 gram
- Vezels – 10 gram
- Omega 3’s – 1,0 mg
- Antioxidanten – 0,44 mmol
- Glycemische lading – 6
- Vitamine A – 25%
- B-vitaminen – 23%
- Vitamine C – 50%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 1%
- Kalium – 10%
Voedingsscore, Passievrucht: 35
20.Clementines
Voedingswaarde Clementines (100 g):
- Calorieën – 47
- Sugar – 9 gram
- Fiber – 2 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 0,86 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 0%
- B-vitaminen – 21%
- Vitamine C – 81%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 0%
- Kalium – 5%
Voedingsscore, Clementines: 36
19. Ananas
Voedingswaarde Ananas (100 g):
- Calorieën – 50
- Suiker – 10 gram
- Vezels – 1 gram
- Omega 3’s – 17,0 mg
- Antioxidanten – 0,70 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 22%
- Vitamine C – 80%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 1%
- Kalium – 3%
Voedingsscore, ananas: 37
18. Sinaasappel
Voedingswaarde Sinaasappel (100 g):
- Calorieën – 47
- Suiker – 9 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 7,0 mg
- Antioxidanten – 0,93 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 4%
- B-vitaminen – 23%
- Vitamine C – 75%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 0%
- Kalium – 5%
Voedingsscore, sinaasappelen: 37
17. Watermeloen
Voedingswaarde Watermeloen (100 g):
- Calorieën – 30
- Suiker – 6 gram
- Vezels – 0 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 0,08 mmol
- Glycemische lading – 2
- Vitamine A – 11%
- B-vitaminen – 9%
- Vitamine C – 13%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 0%
- Kalium – 3%
Voedingsscore, watermeloen: 37
16. Granaatappel
Voedingswaarde Granaatappel Nutrition (100 g):
- Calorieën – 83
- Suiker – 14 gram
- Vezels – 4 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 4,37 mmol
- Glycemische lading – 6
- Vitamine A – 0%
- B-vitaminen – 26%
- Vitamine C – 17%
- Vitamine E – 3%
- Vitamine K – 21%
- Kalium – 7%
Voedingsscore, Granaatappel: 38
15. Perzik
Voedingswaarde perzik (100 g):
- Calorieën – 39
- Suiker – 8 gram
- Vezels – 1 gram
- Omega 3’s – 2,0 mg
- Antioxidanten – 0,13 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 7%
- B-vitaminen – 12%
- Vitamine C – 11%
- Vitamine E – 4%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 5%
Voedinsscore, Perzik: 38
14. Nectarine
Voedingswaarde Nectarine (100 g):
- Calorieën – 44
- Suiker – 8 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 2,0 mg
- Antioxidanten – 0,12 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 7%
- B-vitaminen – 14%
- Vitamine C – 9%
- Vitamine E – 4%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 6%
Voedingscore, Nectarines: 39
13. Grapefruit
Voedingswaarde Grapefruit (100 g):
- Calorieën – 42
- Suiker – 7 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 8,0 mg
- Antioxidanten – 0,75 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 23%
- B-vitaminen – 15%
- Vitamine C – 52%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 0%
- Kalium – 4%
Voedingsscore, Grapefruit: 40
12. Honingmeloen
Voedingswaarde Honingmeloen (100 g):
- Calorieën – 36
- Suiker – 8 gram
- Vezels – 1 gram
- Omega 3’s – 33,0 mg
- Antioxidanten – 0,12 mmol
- Glycemische lading – 2
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 17%
- Vitamine C – 30%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 4%
- Kalium – 7%
Voedingsscore, honingmeloen: 41
11. Abrikozen
Voedingswaarde Abrikozen (100 g):
- Calorieën – 48
- Suiker – 9 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 2,59 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 60%
- B-vitaminen – 14%
- Vitamine C – 26%
- Vitamine E – 4%
- Vitamine K – 6%
- Kalium – 7%
Voedingsscore, abrikozen: 44
10.Blauwe bessen
Voedingswaarde blauwe bessen (100 g):
- Calorieën – 57
- Suiker – 10 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 58,0 mg
- Antioxidanten – 3,80 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 11%
- Vitamine C – 16%
- Vitamine E – 3%
- Vitamine K – 24%
- Kalium – 2%
Voedingsscore, Blauwe bessen: 44
9.Wilde kersen
Voedingswaarde Wilde Kersen (100 g):
- Calorieën – 50
- Suiker – 8 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 44,0 mg
- Antioxidanten – 5.50 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 26%
- B-vitaminen – 11%
- Vitamine C – 17%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 5%
Voedingsscore, Wilde Kersen: 46
8. Kanteloep
Voedingswaarde kanteloep (100 g):
- Calorieën – 34
- Suiker – 8 gram
- Vezels – 1 gram
- Omega 3’s – 46,0 mg
- Antioxidanten – 0,19 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 68%
- B-vitaminen – 18%
- Vitamine C – 61%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 8%
Voedingsscore, Kanteloep: 47
7. Papaya
Voedingswaarde Papaya (100 g):
- Calorieën – 39
- Suiker – 6 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 25,0 mg
- Antioxidanten – 0,42 mmol
- Glycemische lading – 2
- Vitamine A – 22%
- B-vitaminen – 19%
- Vitamine C – 103%
- Vitamine E – 4%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 7%
Voedingsscore, Papaya: 47
6. Kiwi
Voedingswaarde Kiwi (100 g):
- Calorieën – 61
- Suiker – 9 gram
- Vezels – 3 gram
- Omega 3’s – 42,0 mg
- Antioxidanten – 1,08 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 12%
- B-vitaminen – 16%
- Vitamine C – 155%
- Vitamine E – 7%
- Vitamine K – 50%
- Kalium – 9%
Voedingsscore, Kiwi: 48
5. Cranberries
Voedingswaarde Cranberry (100 g):
- Calorieën – 46
- Suiker – 4 gram
- Vezels – 5 gram
- Omega 3’s – 22,0 mg
- Antioxidanten – 2,22 mmol
- Glycemische lading – 2
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 9%
- Vitamine C – 22%
- Vitamine E – 6%
- Vitamine K – 6%
- Kalium – 2%
Voedingsscore, Cranberries: 50
4. Aardbeien
Voedingswaarde Aardbeien (100 g):
- Calorieën – 32
- Suiker – 5 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 65,0 mg
- Antioxidanten – 2,77 mmol
- Glycemische lading – 2
- Vitamine A – 0%
- B-vitaminen – 14%
- Vitamine C – 98%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 4%
Voedingsscore, aardbeien: 53
3. Guava
Voedingswaarde Guava (100 g):
- Calorieën – 68
- Suiker – 9 gram
- Vezels – 5 gram
- Omega 3’s – 112,0 mg
- Antioxidanten – 1,20 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 12%
- B-vitaminen – 34%
- Vitamine C – 381%
- Vitamine E – 4%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 12%
Voedingsscore, Guava: 55
2. Frambozen
Voedingswaarde Frambozen (100 g):
- Calorieën – 52
- Suiker – 4 gram
- Vezels – 6 gram
- Omega 3’s – 126,0 mg
- Antioxidanten – 2,89 mmol
- Glycemische lading – 2
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 18%
- Vitamine C – 54%
- Vitamine E – 4%
- Vitamine K – 12%
- Kalium – 4%
Voedingsscore, Frambozen: 61
1. Bramen
Voedingswaarde Bramen (100 g):
- Calorieën – 43
- Suiker – 5 gram
- Vezels – 5 gram
- Omega 3’s – 94 mg
- Antioxidanten – 4,77 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 4%
- B-vitaminen – 16%
- Vitamine C – 35%
- Vitamine E – 6%
- Vitamine K – 25%
- Kalium – 5%
Voedingsscore, Bramen: 64
De Amerikaanse fitness-fanaat Bryan DiSanto heeft de meest uitgebreide fruit ranking systeem ontwikkeld, de scores van meer dan 30 populaire vruchten gebaseerd op 12 dimensies in de voedingswaarde van een stuk fruit. Het is goed voor een verscheidenheid van belangrijke voedingsstoffen en gezondheidsindicatoren binnen het dieet spectrum. Deze dimensies zijn:
- calorieën
- Suiker
- Vezel
- Antioxidant inhoud (mmol / 100 g) – Antioxidanten beschermen het lichaam tegen cellulaire schade door vrije radicalen en voorkomen verschillende gezondheidsproblemen, inclusief: kanker, diabetes, vroegtijdige veroudering, inflammatie, hartziekte.
- Omega-3’s -. Omega-3 vetzuren zijn gezonde vetten die het risico van sterfte, cardiovasculaire ziekte, hartaanval, en artritis verminderen.
- Glycemische lading – glycemische lading (GL) is een gestandaardiseerde metrisch gecreëerd door NutritionData.Self.com dat de glycemische index (GI) van toepassing is op een dieet. De GI en GL meten hoe snel een voedingsmiddel de neiging heeft om de bloedsuikerspiegel in het lichaam te verhogen. Hogere GL getallen verhogen de bloedsuikerspiegel snel, bevorderen de opslag van vet, en leiden tot diabetes en ontstekingen.
- Vitamine A – Kritiek voor een gezonde visie, huid en haar, immuniteit, en voortplanting.
- B-vitaminen – Bevat thiamine, riboflavine, niacine, B6, foliumzuur, biotine, B12, en pantotheenzuur. Hulp bij celstofwisseling, zodat het lichaam energie ontleent afkomstig uit voedsel, en rode bloedcellen.
- Vitamine C – Krachtige antioxidant, helpt bij wondgenezing en immuniteit en verbetert de absorptie van ijzer.
- Vitamine E – Krachtige antioxidant, een vetoplosbare vitamine, speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels.
- Vitamine K -. Is belangrijk voor de bloedstolling, maar ook voor de botstofwisseling.
- Kalium -. Elektrolyt, belangrijk voor een goede werking van alle cellen, weefsels en organen, essentieel voor hartfunctie en spier contractie.
30. Druiven
Voedingswaarde Druiven (100 g):
- Calorieën – 69
- Suiker – 15 gram
- Vezels — 1 gram
- Omega 3’s – 11,0 mg
- Antioxidanten – 0,64 mmol 12
- Glycemische lading – 6
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 15%
- Vitamine C – 18%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 18%
- Kalium – 5%
Voedingsscore, druiven: 23
29. Vijgen
Voedingswaarde Vijgen(100 g):
- Calorieën – 74
- Suiker – 16 gram
- Vezels – 3 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 0,96 mmol
- Glycemische lading – 6
- Vitamine A – 3%
- B-vitaminen – 19%
- Vitamine C – 3%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 6%
- Kalium – 7%
Voedingsscore, Vijgen: 25
28. Bananen
Voedingswaarde Bananen(100 g):
- Calorieën – 89
- Suiker – 12 gram
- Vezels – 3 gram
- Omega 3’s – 27,0 mg
- Antioxidanten – 0,23 mmol
- Glycemische lading – 8
- Vitamine A – 3%
- B-vitaminen – 35%
- Vitamine C – 33%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 1%
- Kalium – 10%
Voedingsscore Bananen: 28
27. Zoete kersen
Voedingswaarde Zoete kersen (100 g):
- Calorieën – 63
- Suiker – 13 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 26,0 mg
- Antioxidanten – 1,42 mmol
- Glycemische lading – 5
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 10%
- Vitamine C – 12%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 6%
Voedingsscore, Zoete kersen: 31
26. Peren
Voedingswaarde Peren (100 g):
- Calorieën – 58
- Suiker – 10 gram
- Vezels – 3 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 0,21 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 0%
- B-vitaminen – 6%
- Vitamine C – 7%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 6%
- Kalium – 3%
Voedingsscore, peren: 32
25. Appels
Voedingswaarde Appel (100 g):
- Calorieën – 52
- Suiker – 10 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 9,0 mg
- Antioxidanten – 0,31 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 7%
- Vitamine C – 8%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 3%
Voedingsscore, Appels: 32
24. Mango
Voedingswaarde Mango (100 g):
- Calorieën – 65
- Suiker – 15 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 37 mg
- Antioxidanten – 0,78 mmol
- Glycemische lading – 5
- Vitamine A – 15%
- B-vitaminen – 22%
- Vitamine C – 46%
- Vitamine E – 6%
- Vitamine K – 5%
- Kalium – 4%
Voedingsscore, Mango’s: 33
23. Mandarijnen
Voedingswaarde Mandarijnen (100 g):
- Calorieën – 53
- Suiker – 11 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 18 mg
- Antioxidanten – 0,53 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 14%
- B-vitaminen – 18%
- Vitamine C – 44%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 0%
- Kalium – 5%
Voedingsscore, Mandarijnen: 34
22. Pruimen
Voedingswaarde Pruimen (100 g):
- Calorieën – 46
- Suiker – 10 gram
- Vezels – 1 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 1,43 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 7%
- B-vitaminen – 9%
- Vitamine C – 16%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 8%
- Kalium – 4%
Voedingsscore, Pruimen: 35
21. Passievrucht
Voedingswaarde Passievrucht (100 g):
- Calorieën – 97
- Suiker – 11 gram
- Vezels – 10 gram
- Omega 3’s – 1,0 mg
- Antioxidanten – 0,44 mmol
- Glycemische lading – 6
- Vitamine A – 25%
- B-vitaminen – 23%
- Vitamine C – 50%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 1%
- Kalium – 10%
Voedingsscore, Passievrucht: 35
20.Clementines
Voedingswaarde Clementines (100 g):
- Calorieën – 47
- Sugar – 9 gram
- Fiber – 2 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 0,86 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 0%
- B-vitaminen – 21%
- Vitamine C – 81%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 0%
- Kalium – 5%
Voedingsscore, Clementines: 36
19. Ananas
Voedingswaarde Ananas (100 g):
- Calorieën – 50
- Suiker – 10 gram
- Vezels – 1 gram
- Omega 3’s – 17,0 mg
- Antioxidanten – 0,70 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 22%
- Vitamine C – 80%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 1%
- Kalium – 3%
Voedingsscore, ananas: 37
18. Sinaasappel
Voedingswaarde Sinaasappel (100 g):
- Calorieën – 47
- Suiker – 9 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 7,0 mg
- Antioxidanten – 0,93 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 4%
- B-vitaminen – 23%
- Vitamine C – 75%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 0%
- Kalium – 5%
Voedingsscore, sinaasappelen: 37
17. Watermeloen
Voedingswaarde Watermeloen (100 g):
- Calorieën – 30
- Suiker – 6 gram
- Vezels – 0 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 0,08 mmol
- Glycemische lading – 2
- Vitamine A – 11%
- B-vitaminen – 9%
- Vitamine C – 13%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 0%
- Kalium – 3%
Voedingsscore, watermeloen: 37
16. Granaatappel
Voedingswaarde Granaatappel Nutrition (100 g):
- Calorieën – 83
- Suiker – 14 gram
- Vezels – 4 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 4,37 mmol
- Glycemische lading – 6
- Vitamine A – 0%
- B-vitaminen – 26%
- Vitamine C – 17%
- Vitamine E – 3%
- Vitamine K – 21%
- Kalium – 7%
Voedingsscore, Granaatappel: 38
15. Perzik
Voedingswaarde perzik (100 g):
- Calorieën – 39
- Suiker – 8 gram
- Vezels – 1 gram
- Omega 3’s – 2,0 mg
- Antioxidanten – 0,13 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 7%
- B-vitaminen – 12%
- Vitamine C – 11%
- Vitamine E – 4%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 5%
Voedinsscore, Perzik: 38
14. Nectarine
Voedingswaarde Nectarine (100 g):
- Calorieën – 44
- Suiker – 8 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 2,0 mg
- Antioxidanten – 0,12 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 7%
- B-vitaminen – 14%
- Vitamine C – 9%
- Vitamine E – 4%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 6%
Voedingscore, Nectarines: 39
13. Grapefruit
Voedingswaarde Grapefruit (100 g):
- Calorieën – 42
- Suiker – 7 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 8,0 mg
- Antioxidanten – 0,75 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 23%
- B-vitaminen – 15%
- Vitamine C – 52%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 0%
- Kalium – 4%
Voedingsscore, Grapefruit: 40
12. Honingmeloen
Voedingswaarde Honingmeloen (100 g):
- Calorieën – 36
- Suiker – 8 gram
- Vezels – 1 gram
- Omega 3’s – 33,0 mg
- Antioxidanten – 0,12 mmol
- Glycemische lading – 2
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 17%
- Vitamine C – 30%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 4%
- Kalium – 7%
Voedingsscore, honingmeloen: 41
11. Abrikozen
Voedingswaarde Abrikozen (100 g):
- Calorieën – 48
- Suiker – 9 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 0,0 mg
- Antioxidanten – 2,59 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 60%
- B-vitaminen – 14%
- Vitamine C – 26%
- Vitamine E – 4%
- Vitamine K – 6%
- Kalium – 7%
Voedingsscore, abrikozen: 44
10.Blauwe bessen
Voedingswaarde blauwe bessen (100 g):
- Calorieën – 57
- Suiker – 10 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 58,0 mg
- Antioxidanten – 3,80 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 11%
- Vitamine C – 16%
- Vitamine E – 3%
- Vitamine K – 24%
- Kalium – 2%
Voedingsscore, Blauwe bessen: 44
9.Wilde kersen
Voedingswaarde Wilde Kersen (100 g):
- Calorieën – 50
- Suiker – 8 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 44,0 mg
- Antioxidanten – 5.50 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 26%
- B-vitaminen – 11%
- Vitamine C – 17%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 5%
Voedingsscore, Wilde Kersen: 46
8. Kanteloep
Voedingswaarde kanteloep (100 g):
- Calorieën – 34
- Suiker – 8 gram
- Vezels – 1 gram
- Omega 3’s – 46,0 mg
- Antioxidanten – 0,19 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 68%
- B-vitaminen – 18%
- Vitamine C – 61%
- Vitamine E – 0%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 8%
Voedingsscore, Kanteloep: 47
7. Papaya
Voedingswaarde Papaya (100 g):
- Calorieën – 39
- Suiker – 6 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 25,0 mg
- Antioxidanten – 0,42 mmol
- Glycemische lading – 2
- Vitamine A – 22%
- B-vitaminen – 19%
- Vitamine C – 103%
- Vitamine E – 4%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 7%
Voedingsscore, Papaya: 47
6. Kiwi
Voedingswaarde Kiwi (100 g):
- Calorieën – 61
- Suiker – 9 gram
- Vezels – 3 gram
- Omega 3’s – 42,0 mg
- Antioxidanten – 1,08 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 12%
- B-vitaminen – 16%
- Vitamine C – 155%
- Vitamine E – 7%
- Vitamine K – 50%
- Kalium – 9%
Voedingsscore, Kiwi: 48
5. Cranberries
Voedingswaarde Cranberry (100 g):
- Calorieën – 46
- Suiker – 4 gram
- Vezels – 5 gram
- Omega 3’s – 22,0 mg
- Antioxidanten – 2,22 mmol
- Glycemische lading – 2
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 9%
- Vitamine C – 22%
- Vitamine E – 6%
- Vitamine K – 6%
- Kalium – 2%
Voedingsscore, Cranberries: 50
4. Aardbeien
Voedingswaarde Aardbeien (100 g):
- Calorieën – 32
- Suiker – 5 gram
- Vezels – 2 gram
- Omega 3’s – 65,0 mg
- Antioxidanten – 2,77 mmol
- Glycemische lading – 2
- Vitamine A – 0%
- B-vitaminen – 14%
- Vitamine C – 98%
- Vitamine E – 1%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 4%
Voedingsscore, aardbeien: 53
3. Guava
Voedingswaarde Guava (100 g):
- Calorieën – 68
- Suiker – 9 gram
- Vezels – 5 gram
- Omega 3’s – 112,0 mg
- Antioxidanten – 1,20 mmol
- Glycemische lading – 4
- Vitamine A – 12%
- B-vitaminen – 34%
- Vitamine C – 381%
- Vitamine E – 4%
- Vitamine K – 3%
- Kalium – 12%
Voedingsscore, Guava: 55
2. Frambozen
Voedingswaarde Frambozen (100 g):
- Calorieën – 52
- Suiker – 4 gram
- Vezels – 6 gram
- Omega 3’s – 126,0 mg
- Antioxidanten – 2,89 mmol
- Glycemische lading – 2
- Vitamine A – 1%
- B-vitaminen – 18%
- Vitamine C – 54%
- Vitamine E – 4%
- Vitamine K – 12%
- Kalium – 4%
Voedingsscore, Frambozen: 61
1. Bramen
Voedingswaarde Bramen (100 g):
- Calorieën – 43
- Suiker – 5 gram
- Vezels – 5 gram
- Omega 3’s – 94 mg
- Antioxidanten – 4,77 mmol
- Glycemische lading – 3
- Vitamine A – 4%
- B-vitaminen – 16%
- Vitamine C – 35%
- Vitamine E – 6%
- Vitamine K – 25%
- Kalium – 5%